Grupul de companii de IT Bittnet anunță că Dataware Consulting, parte a grupului, a primit o amendă de 2,3 milioane lei de la Consiliul Concurenței pentru practici neloiale

Redacția iun. 13, 2023 0 comentarii
digitalizare

Grupul de companii de IT Bittnet transmite că pe 12 iunie a primit o notificare de la Consiliul Concurenţei în dosarul demarat în mai 2021 asupra integratorului de produse şi servicii IT&C Dataware Consulting. Astfel, Consiliul Concurenței a dispus o amendă pentru practici anticoncurențiale de 2,3 milioane de lei, reprezentând 3,4% din cifra de afaceri din 2022, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Grupul transmite că Dataware Consulting va contesta decizia Consiliului Concurenţei în instanţă, iar în situaţia în care aceasta va păstra decizia şi amenda Consiliului Concurenţei, contractul de investiţie prevede că atât beneficiile cât şi riscurile în legătură cu această speţă sunt în sarcina vânzătorilor.

Potrivit informării de la BVB, până la data emiterii documentului de la BVB, autoritatea de concurenţă nu a transmis Dataware decizia de sancţionare, Consiliul Concurenţei având termen de 120 de zile pentru comunicarea în scris a deciziei.

„Investigația Consiliului Concurenței asupra Dataware era cunoscută la data tranzacției cu Grupul Bittnet și a fost evaluată de către Emitent în procesul de due dilligence efectuat asupra Dataware Consulting. Potențiala decizie nefavorabilă a Consiliului Concurenței a fost cuprinsă în acordul de investiție ca risc garantat de vechiul acționariat al societății. Decizia Consiliului Concurenței și amenda aplicată Dataware nu vor afecta situațiile financiare consolidate ale Grupului Bittnet. De asemenea, amenda aplicată nu va afecta în vreun fel îndeplinirea obligațiilor asumate de Dataware Consulting față de clienții și partenerii săi și nici solvabilitatea societății, aceasta operând pe baze solide din punct de vedere financiar”, se mai transmite în raportul de la BVB.

Foto: USAMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *