Grupul german Daimler vrea să vândă doar autobuze electrice urbane în Europa până în 2030

Daimler Trucks camioane

Divizia de autobuze a grupului german Daimler Truck vrea să vândă doar autobuze electrice urbane în Europa până în 2030 şi, de asemenea, vrea să ofere clienţilor din Europa şi America Latină vehicule neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon la toate categoriile, transmite DPA, citat de Agerpres.

„Ne concentrăm pe investiţiile noastre pe segmentul autobuzelor electrice urbane în Europa până la finalul deceniului”, a afirmat Till Oberwörder, şeful diviziei de autobuze a Daimler.

În 2018, Daimler Buses a lansat modelul complet electric urban „eCitaro”. Oberwörder şi-a exprimat satisfacţia faţă de succesului acestui model, pe şoselele europene circulând peste 600 eCitaro.

Anul trecut, divizia de autobuze a Daimler a vândut 18.736 unităţi.

Conform Asociaţiei companiilor germane de transport, din cele 35.000 de autobuze care circulau toamna trecută pe şoselele din Germania, doar 1.200 erau electrice.

Oberwörder a subliniat că nu este suficientă doar construirea de autobuze electrice, trebuie schimbată şi infrastructura.

„Şi depourile trebuie de asemenea adaptate, trebuie luate în considerare staţii de reîncărcare şi trebuie pregătiţi angajaţii”, a explicat oficialul Daimler. Acesta a adăugat că pe segmentul mobilităţii electrice, autobuzele urbane înregistrează cea mai ridicată rată de creştere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *