Grupul german Karl Mayer, producător de mașini pentru industria textilă, a intrat în România și pregătește începerea producției în Maramureș. Primele investiții vor fi de 25 milioane de euro

Fabrica Karl Mayer Foto: Karl Mayer

Grupul german Karl Mayer, specializat în construcția de mașini textile, a intrat în România. Prima investiție aprobată de board-ul companiei va fi de 25 milioane de euro, au transmis oficialii Consiliului Județean Maramureș, care au făcut azi anunțul oficial alături de reprezentanții firmei.

Societatea Karl Mayr România s-a înființat în 2024, având stabilit sediul în Baia Mare.

Grupul specializat în producția de mașini pentru industria textilă are sediul central în Germania și e o afacere de familie înființată în 1937. Conform datelor publice, grupul are peste 3.100 de angajați la nivel mondial și filiale în SUA, India, Italia, Hong Kong, Japonia, China, Bangladesh și Elveția, precum și agenții în întreaga lume.

În România, “primul pas investițional” ar urma să se facă în vară, dar compania a început deja procesul de angajare.

Potrivit președintelui CJ Maramureș, primele investiții se fac în hale închiriate, pentru a produce piese pentru mașinile cu comandă pentru industria textilă. Al doilea pas este construirea pe 12 hectare a unor hale de producție a mașinilor textile Karl Mayer și a altor consumabile pentru industrie. Prima investiție, aprobată de board-ul companiei, este de 25 milioane de euro.

“Sunt trei etape de dezvoltare pe care ei și le-au stabilit, pentru prima etapă au anunțat și ei investiție de 25 milioane de euro, urmând să se dezvolte aici până când vor produce efectiv mașinile și ce înseamnî piese conexe și consumabile. Nu beneficiază de ajutor de stat, nu au dorit”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ pentru Economedia.

“Grupul a hotărât să deschidem în România la Baia Mare o filială”, a confirmat, azi, Roland Kohn, project manager al companiei Karl Mayer, în cadrul unui eveniment oficial de anunțare a investiției.

“Am închiriat o hală la Baia Mare și vrem să începem lucrările foarte rapid. Ne căutăm terenuri pentru o fabrică complet nouă, vrem să construim ceva în zona aceasta, în Maramureș. Suntem în procedură de angajare de muncitori calificați și necalificați”, a spus directorul filialei din România.

Puteți urmări aici anunțul oficial, alături de reprezentanții companiei germane:


Știrea a fost publicată în primă fază de 2mnews.ro

 

 

 

Foto: Karl Mayer

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *