Grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica, l-a demis pe vicepreședintele Călin Grațian, spunând că acesta ar fi atras investitori ruși într-un proiect / UPDATE Grațian spune că și-a dat demisia

Gruia Stoica Grupul GRAMPET

Grupul Grampet, cel mai mare operator privat feroviar din Româ­nia, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, anunță că l-a demis pe vicepreședinte grupului Călin Grațian, cu efect imediat, spunând că acesta s-a asociat cu atragerea unor investitori ruși din cadrul companiei Transmasholding în discuțiile privind achiziția societății Popeci Utilaj Greu, „creând astfel concurență neloială”. Economedia a cerut un punct de vedere și de la Călin Grațian și îl va publica atunci când îl primește.

UPDATE Călin Grațian a declarat pentru Club Feroviar că el și-a dat demisia. „Eu știu că nu am fost demis, ci că mi-am înaintat demisia din toate funcțiile pe care le dețineam în cadrul grupului Grampet, în urma unei discuții amiabile purtate cu Gruia Stoica”, a declarat Călin Grațian pentru Club Feroviar.

——————————————————————————————-

În prezent, Grampet Logistics a inițiat o acțiune în justiție împotriva societății Popeci Utilaj Greu.

Cu o istorie de 25 de ani, Grampet Group a devenit cel mai mare grup de companii private feroviare cu acționariat românesc din Europa de Sud-Est, iar planurile noastre pentru viitor sunt extrem de ambițioase. Ne aflăm în plin proces de reproiectare organizațională, iar obiectivul propus este îmbunătățirea constantă a echipei de management, prin renunțarea la unele colaborări și cooptarea de noi specialiști cu experiență relevantă pentru activitatea companiei noastre. Despărțirea de vicepreședintele Călin Grațian, înainte de o decizie a instanței, denotă interesul nostru în asigurarea unui leadership performant, profesonist și orientat către obiectivele noastre strategice pe termen lung. Suntem hotărâți să ne menținem poziția de lider în industria de transport feroviar de marfă și vom lua toate măsurile care se impun în vederea artingerii acestui obiectiv”, a declarat Gruia Stoica, președinte Grampet.

Grupul Grampet intenționează să achiziționeze Popeci Utilaj Greu.

Gândul scria anterior că între compania Grampet Logistics și proprietarul fabricii Popeci Utilaj Greu, Constantin Popeci, ar fi existat un angajament scris pentru preluarea integrală a pachetului de acțiuni, iar acest angajament a fost înscris la Registrul Comerțului.

Sursele publicației arată că Constantin Popeci ar fi primit o ofertă mai avantajoasă de la entități din Rusia și Moldova.

Grampet a decis așadar să deschidă la Tribunalul Dolj dosarul nr. 2799/63/2024, prin care solicită îndeplinirea respectivei promisiuni promisiunii de vânzare-cumpărare.

Constantin Popeci a fost a director general al Întreprinderii de Utilaj Greu de la Craiova și a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al întreprinderii în 2002.

Redenumită Popeci Utilaj Greu Craiova, compania produce mașini-unelte și echipamente pentru industriile siderurgică, metalurgică și de prelucrare a lemnului. La nivelul anului 2022, compania a avut o cifră de afaceri de circa 69 milioane de lei, o pierdere de 11 milioane si un număr mediu de angajați de 320.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *