Grupul industrial Promateris a luat un credit de 8,5 milioane de euro de la ING, pentru creșterea producţiei de ambalaje biodegradabile și compostabile

foto Promateris

Grupul industrial român Promateris a luat un credit de 8,5 milioane de euro (42 milioane de lei) de la ING Bank România, pentru dezvoltarea capacității de producție de ambalaje din materiale biodegradabile și compostabile, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Promateris intenționează să achiziționeze noi echipamente de ultimă generație și să construiască o platformă industrială. Aceasta va fi destinată producției și distribuției de ambalaje cu amprentă redusă de carbon.

Produsele realizate de Promateris la fabrica din Buftea sunt distribuite prin lanțuri moderne de retail și importante magazine de bricolaj. Grupul Promateris include și compania Biodeck, specializată în distribuția de ambalaje compostabile și din materiale reciclate.

Astăzi, Promateris se află într-o etapă unică de dezvoltare – suntem lider în regiunea Europei Centrale și de Est și ne dorim să continuăm consolidarea poziției de lider în producția de ambalaje cu amprentă redusă de carbon”, a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Compania Promateris este listată la Bursa de Valori Bucureşti. În anul 2021 a avut o cifră de afaceri consolidată de 187,3 milioane de lei, în creștere cu 61% față de anul precedent. Grupul a înregistrat un EBITDA consolidat de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult față de 2020. Totodată, compania a înregistrat un profit net de 18,3 milioane de lei, în creștere cu 393% față de 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *