Grupul Pepco a raportat câștiguri semestriale în creștere cu 28%, date de deschiderea de noi magazine 

Pepco Sursa foto: Hello Shopping Park

Pepco Group, care deţine mărcile Pepco, Poundland şi Dealz, a raportat o majorare de 28% a câştigurilor semestriale, reflectând deschiderea de noi magazine şi îmbunătăţirea marjei brute, şi a estimat o creştere anuală a veniturilor, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Compania listată la Bursa de la Varşovia a informat că, în perioada octombrie 2023 – martie 2024, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) s-a situat la 487 milioane de euro, în timp ce veniturile au urcat cu 13,8%, la 3,2 miliarde de euro.

Marja brută a crescut cu 310 puncte de bază, la 43,1%, iar grupul a deschis 289 noi magazine, în special pe pieţele din CEE (Europa Centrală şi de Est).

Deşi preşedintele executiv Andy Bond a avertizat că „pe unele dintre pieţele noastre cheie încrederea consumatorilor rămâne dificilă”, el a estimat că în anul fiscal 2023/2024 grupul va obţine în regiune EBITDA de 900 milioane de euro, în creştere de la 753 milioane de euro în anul precedent.

Bond a lăudat performanţa Pepco în perioada octombrie 2023 – martie 2024 din CEE, unde marja brută şi profitabilitatea magazinelor se apropie de nivelul anterior pandemiei. În schimb, performanţa din Marea Britanie a fost “sub aşteptări”.

Firma a anunţat în februarie că va ieşi de pe piaţa austriacă şi a raportat că afacerea din Ungaria a înregistrat pierderi de aproximativ 15,5 milioane de euro în urma unui atac de tip phishing.

Anul acesta, acţiunile companiei au scăzut cu 16% la Bursa de la Varşovia.

Sursa foto: Hello Shopping Park

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *