GTC, majorare de capital cu 123 de milioane de euro după vânzarea a 88,7 milioane de acțiuni pe bursa poloneză

City_gate_night Sursa foto: GTC

GTC a vândut 88.700.000 de acțiuni la prețul de 6,40 de zloți polonezi per acțiune, strângând un nou capital de circa 123 milioane euro. Tranzacția s-a desfășurat într-un proces accelerat de bookbuilding, care a început marți, 14 decembrie, și s-a încheiat joi, 16 decembrie.

Pe parcursul celor două zile, numeroși investitori polonezi și internaționali și-au depus cererile, supraevaluând în mod semnificativ oferta de bază, compusă din 55.000.000 de acțiuni noi. Pe fondul cererii ridicate, compania a decis să mărească volumul ofertei cu peste 60% și, în final, să aloce 88.700.000 de acțiuni la 6,40 de zloți per acțiune, atrăgând aproximativ 123 milioane euro, care vor fi utilizați pentru a consolida structura de capital a grupului și pentru a finanța creșterea viitoare.

„Suntem bucuroși să putem realiza o astfel de tranzacție de succes la sfârșitul anului cu un interes enorm din partea actualilor, dar și posibililor investitori. Acest lucru ne-a permis să mărim tranzacția și a făcut posibilă reducerea la prețul pieței. Astfel, este demonstrată cererea mare pentru acțiunile GTC, confirmând strategia și poziția noastră pe piață”, a comentat Yovav Carmi, Președintele Consiliului de Administrație al GTC.

Santander, Erste Group și WOOD & Company, asemenea Joint Global Coordinators și Joint Bookrunners au sprijinit compania în această tranzacție.

„Veniturile din această majorare de capital încheiată cu succes, împreună cu fondurile provenite din vânzarea portofoliului nostru din Serbia, ne vor permite să ne consolidăm structura capitalului, să ne scădem raportul împrumut-valoare, dar și să ne finanțăm creșterea viitoare. Suntem foarte mulțumiți de rezultatul acestei majorări de capital. Aș dori să felicit întreaga echipă și să le mulțumesc pentru eforturile depuse în această tranzacție”, a adăugat Ariel Ferstman, CFO și membru al Consiliului de Administrație al GTC.

GTC Group a fost fondat în 1994, în Polonia, și este o companie publică, listată la Bursa de Valori din Varșovia și Johannesburg, și unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații comerciale și de birouri din Europa Centrală și de Est, activ în șase țări: Polonia, România, Ungaria, Croația, Serbia și Bulgaria.

GTC Group are un portofoliu de proiecte evaluat la aproape 2,3 miliarde de euro, care include 46 de clădiri, dezvoltate pe o suprafață de 1.300.000 de metri pătrați. Compania a intrat pe piața românească în 1999 și la un portofoliu din care fac parte, printre altele, clădirile de birouri Premium Plaza, Cascade sau City Gate. Compania a dezvoltat și vândut emblematicele clădiri de birouri America House și Europe House, situate în centrul capitalei, centrele comerciale Galleria (Arad, Buzău, Piatra Neamț, Suceava) și ansamblurile rezidențiale FeliCity și Rose Garden din București.

Sursa foto: GTC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *