Guvenul dă undă verde pentru un proiect ce vizează minimizarea riscului la inundații în Delta Dunării. Investiția totală se ridică la peste 8,7 milioane euro

delta dunarii natura pelicani vegetatie flora fauna

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a anunțat miercuri că Guvernul a dat undă verde a contractului „Apărarea complexă a localităților situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundațiilor asupra vieții – județul Tulcea” în valoare de aproximativ 8,8 milioane euro, care vizează reducerea riscului de producere a dezastrelor naturale provocate de undele de viitură de pe Delta Dunării.

Lucrările proiectate sunt amplasate pe cele 3 brațe ale Dunării: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe. Atribuirea contractului se va realiza în lunile iunie-iulie 2022, durata estimată fiind de 18 luni de la semnarea contractului de execuție, transmite instituția într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. 

Investiția în valoare de 8.785.849 de euro este efectuată din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul MMAP, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din veniturile proprii ale Administrației Naționale “Apele Române”, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice, aprobate potrivit legii.

Proiectul presupune reabilitarea a 9 stații de pompare existente, realizarea a 3 stații de pompare noi și închiderea liniilor de apărare a localităților Vulturu și Ilganii de Sus.

Foto: Delta Dunării (Pexels/ Andrei Prodan)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *