Guvernul a aprobat acordul cu Banca Europeană de Investiții de 600 milioane euro pentru finanțarea A7 sectorul Ploieşti – Paşcani

Redacția mai 26, 2023 2 comentarii
A 7 Ploiești Pașcani din avion

Guvernul a luat act, vineri, de un memorandum care prevede aprobarea negocierii contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 600 milioane euro, pentru susţinerea proiectului Autostrada A7 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă – şi a semnării acestuia; acordarea împuternicirii de semnare ministrului finanţelor, transmite News.ro.

Implementarea efectivă a investiţiei este asigurată prin CNAIR şi este estimat că proiectul va fi finalizat în anul 2025.

Contractul de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 600 milioane euro, este destinat sprijinirii realizării unor secţiuni din cadrul autostrăzii A7 în lungime de 319 km (sectorul Ploieşti – Paşcani), arată comunicatul de presă al Guvernului.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 6,716 milioane euro (cu TVA), alocarea aferentă din PNRR fiind în sumă de 1,949 miliarde euro. Diferenţa, până la concurenţa valorii totale, urmează a fi acoperită de la bugetul de stat, împrumutul în valoare de 600 milioane euro vizând acoperirea parţială a acestei contribuţii a bugetului de stat.

Data limită de tragere a Imprumutulul, aşa cum a fost convenită luând în considerare inclusiv politica BEI, este de 4 ani de la data semnării contractulul de finanţare. Împrumutul va fi tras în maximum 20 transe, fiecare în valoare de min. 30 milioane euro, mai indică sursa citată.

Comentarii

  1. Valoarea totală estimată a proiectului este de 6,716 milioane euro (cu TVA), alocarea aferentă din PNRR fiind în sumă de 1,949 miliarde euro.

    Interesant , valoarea totala este muuuult mai mică , exagerat de mică fata de valoarea imprumutată!
    Milionul si miliardul , tot aia .
    Va spun sincer m-am cam plictisit sa vă atrag atenția asupra greșelilor din articolele dvs. si sunt sigur că nu veți publica comentariul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *