Guvernul acordă un ajutor de stat de peste 386 milioane de euro Complexului Energetic Oltenia, pentru finanţarea achiziţiei de certificate de emisii de gaze cu efect de seră în 2024

complexul-energetic-oltenia

Guvernul a aprobat acordarea ajutorului de stat de restructurare sub formă de grant Societăţii ”Complexului Energetic Oltenia” SA pentru finanţarea achiziţiei de certificate de emisii de gaze cu efect de seră în anul 2024, în valoare de peste 386 de milioane lei, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, scrie News.ro.

„Guvernul a aprobat acordarea ajutorului de stat de restructurare sub formă de grant Societăţii ”Complexului Energetic Oltenia” SA pentru finanţarea achiziţiei de certificate de emisii de gaze cu efect de seră în anul 2024, în valoare de peste 386 de milioane lei”, a anunţat Constantin.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că ajutorul de stat de restructurare pentru anul 2024 este o măsură de sprijin ce face parte dintr-un plan amplu de măsuri care include acordarea unui ajutor de stat de restructurare în favoarea Societăţii ”Complexul Energetic Oltenia” SA.

„Acest ajutor de stat asigură continuarea activităţii societăţii de producere de energie electrică pe bază de lignit, acoperind o cotă de piaţă de circa 11,8%. Este un factor de stabilitate al Sistemului electroenergetic naţional, dar şi un important angajator pe plan regional, cu menţinerea unui număr semnificativ de locuri de muncă, în principal în judeţele Gorj şi Dolj”, a subliniat el.

În plus, Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare umanitare familiilor din localităţile Mărăcineni, Vadu Paşii, Bisoca, din judeţul Buzău constând în materiale de construcţii pentru refacerea locuinţelor distruse sau afectate de incendii sau vânt puternic.

Ajutorul se ridică la o valoare de 77.733 lei.

Executivul a aprobat şi peste 270 de milioane de lei vor finanţa proiecte şi programe destinate minorităţilor naţionale din România.

Comentarii

  1. Nu stiu care este nivelul ajutoarelor de stat date CEO pentru certificate Co2.Sigur insa se ridica la cateva miliarde de euro Din acesti bani se puteau pune in functiune cel putin 2000 MW cu rezolvarea problemelor de mediu.Dar au castigat baietii destepti dib energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *