Guvernul dezbate azi, în primă lectură, Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă

G4Media mart. 19, 2021 0 comentarii
ședință Guvern

Guvernul a anunţat că se va reuni vineri, în şedinţă, pentru a dezbate, în primă lectură, Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă, transmite Agerpres.

O şedinţă de lucru pe tema PNRR a avut loc miercuri la Palatul Cotroceni, unde şeful statului, Klaus Iohannis, i-a convocat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

La finalul reuniunii, preşedintele a anunţat că s-a convenit asupra Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care urmează să fie supus aprobării Guvernului şi, ulterior, transmis Comisiei Europene pentru negociere.

“Cele circa 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin acest plan reprezintă o şansă majoră pentru dezvoltarea României, o oportunitate care va permite economiei, dar şi societăţii româneşti o rezistenţă sporită în cazul unor viitoare crize. Totodată, este important să înţelegem că acest plan, prescurtat PNRR, ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâţia ani, reforme care vor îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a fiecărui român, prin dezvoltarea şi modernizarea activităţii în sănătate, în economie, în educaţie şi în administraţie”, declara Iohannis.

Citește integral – VIDEO Iohannis: PNRR ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâția ani, care vor îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărui român

sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *