Guvernul discută în ședința de joi desființarea posturilor vacante din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului/ Instituția avea 103 posturi aprobate, din care se desființează 4 posturi vacante

Ședință Guvern proiect buget 2024 Marcel Ciolacu Marcel Boloș Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Guvernul are joi, pe ordinea de zi a ședinței, o hotârâre prin care se desființează posturile vacante din cadrul structurii organizatorice a Cancelariei Prim-Ministrului. Instituția avea un număr maxim de 103 posturi aprobate din care se desființează un număr de 4 posturi vacante, rezultând un număr maxim de 99 de posturi, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferente cabinetelor acestora.

„ A rezultat o primă configurație a compartimentelor funcționale actuale ale Cancelariei Prim-Ministrului, cu posturi ocupate, asupra cărora s-a aplicat analiza privind îndeplinirea, respectiv neîndeplinirea normativelor de personal stabilite potrivit art. 391 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum a fost modificat prin art. XX alin. (1) din Legea nr. 296/2023. Analiza a pornit de la cea mai mică structură funcțională, respectiv compartimentul, și a continuat cu structurile funcționale de tip direcții și servicii, rezultând necesitatea reconfigurării structurii organizatorice a Cancelariei Prim-Ministrului, cu respectarea atribuțiilor Cancelariei Prim-Ministrului, stabilite potrivit art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 832/2022”, arată nota de fundamentare.

Potrivit notei de fundamentare, structura organizatorică a Cancelariei Prim-Ministrului se va modifică astfel:

Serviciul Evaluare, Analiză și Coordonare strategică se desființează întrucât nu se mai îndeplinește condiția prevăzută la art. 391 alin. (3) lit. a) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum a fost modificat prin art. XX alin. (1) din Legea nr. 296/2023.

Atribuțiile și activitățile Serviciului Evaluare, Analiză și Coordonare Strategică vor fi preluate în cadrul noului Serviciul politici publice și reziliență instituțională rezultat prin reorganizarea Serviciului Politici de Cooperare cu Mediul Asociativ.

Personalul din cadrul Serviciului Evaluare, Analiză și Coordonare Strategică va fi preluat de Direcția Asigurare Resurse – 4 posturi, Direcția Protocol și Relații Internaționale – 1 post și de Compartimentul Juridic -1 post.

Prin urmare, se desființează o funcție publică de conducere vacantă de șef de serviciu și 3 funcții publice de execuție vacante la data de 30 octombrie 2023.

„Numărul total al funcțiilor publice de conducere se încadrează în procentul de 8% din numărul total al posturilor aprobate și modificările intervenite în situația funcțiilor publice din cadrul Cancelariei Prim- Ministrului nu afectează numărul minim de posturi necesar pentru organizarea serviciilor și direcțiilor, fiind respectate prevederile art. 391 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare”, se mai menționează în nota de fundamentare.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

 1. E clar!
  Se desfiinteaza un serviciu ale carui atribuții și activități vor fi preluate în cadrul Noului Serviciul politici publice și reziliență instituțională rezultat prin reorganizarea unui alt Serviciu!😵
  Cosmetizare!
  Fara concedieri!😩
  Desfiintarea unui post neocupat si rotatia cadrelor!
  Se vede din F35 Marea Restructurare!
  Protejatii raman pe loc!
  Ce semnal se transmite in societate?
  Facem digitalizare de nu se vede!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *