Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen, limitează discuțiile despre o eventuală listare a Porsche: Nu vom vinde niciunul dintre celelalte active în prezent

Porsche Taycan - imagine de prezentare

CEO-ul grupului Volkswagen, Herbert Diess, pare să fie interesat de atenuarea speculațiilor cu privire la planurile pentru o posibilă listare a mărcii Porsche.

„Producătorul auto și-a listat unitatea de camioane Traton în urmă cu doi ani și intenționează să apeleze la finanțare externă pentru proiecte de baterii, dar nu caută să cedeze alte active în acest moment”, a declarat Diess, citat de Automotive News.

Speculațiile cu privire la o potențială listă a centrului cheie de profit al VW s-au învârtit în piață de luni de zile, iar Diess a temperat anterior așteptările pentru o astfel de mișcare.

„Analiza noastră sugerează că Porsche are o valoare cuprinsă între 71 de miliarde de euro și 99 de miliarde de euro, față de capitalizarea de piață a Grupului VW de 122 de miliarde de euro”, a declarat Michael Dean, analist auto Bloomberg.

Părțile interesate cheie ale VW urmează să se întâlnească pe 9 decembrie pentru a revizui planul de investiții pe cinci ani al producătorului auto, care include cheltuieli fără precedent pentru noi tehnologii, inclusiv mașini electrice și autonome, precum și o extindere agresivă a operațiunilor software.

„Credem că suntem bine organizați acum în sectorul premium, acest lucru funcționează destul de bine pentru noi acum”, a spus Diess într-o convorbire pentru veniturile din al treilea trimestru cu reporterii. „Nu vom vinde niciunul dintre celelalte active în prezent”.

Directorul financiar al Grupului VW, Arno Antlitz, a spus că este „destul de încrezător” că investițiile pot fi finanțate din fluxul de numerar propriu al grupului – atâta timp cât compania atinge obiectivele de economisire a costurilor.

Porsche Taycan - imagine de prezentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *