Hidroelectrica crește ușor prețul pentru consumatori casnici în 2023, dar rămâne cu cea mai avantajoasă ofertă de pe piață

bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura

Compania energetică de stat Hidroelectrica, care a devenit jucător important pe piața de furnizare de energie electrică în acest an, oferind cel mai mic preț de pe piață, majorează ușor prețul la energie electrică pentru consumatorii casnici, în 2023, însă rămâne în continuare cu cea mai avantajoasă ofertă de pe piață.

Astfel, Hidroelectrica le propune clienților care vor să se mute la companie în 2023 un preț de furnizare de 0,28 lei/kWh, ușor crescut de la de 0,25 lei/kWh oferta de anul trecut.

Astfel, prețul total al energiei facturate variază între 0,70160 lei/kWh, pentru clienții din București, și 0,78454 lei/kWh pentru clienții din Oltenia.

Oferta este destinată clienților casnici și este valabilă pentru contractele încheiate în perioada 01.01.2023 – 30.06.2023. Prețul din contract este ferm și fix un an de zile, indiferent de consum. Detalii despre întreaga ofertă AICI.

(Click pe imagine pentru o dimensiune mai mare)

Prețul final al Hidroelectrica este așadar ușor peste cel mai mic preț plafonat de stat, de 0,68 lei/kWh. Însă pentru clienții care consumă lunar mai puțin de 100 kWh, compania va aplica prețul de 0,68 lei.

În ciuda majorării, compania de stat oferă în continuare cel mai mic preț de pe piață.

Este important de precizat că, din cauza afluxului mare de clienți, compania a suspendat temporar emiterea facturilor pentru a implementa un sistem informatic de gestionare, iar reluarea emiterii facturilor este așteptată în curând. În plus, clienții pot opta pentru eșalonarea sumelor de plată pe o perioadă de şase luni.

Hidroelectrica are circa 450.000 de clienți și deține o cotă de 7,49% din piața clienților finali de energie electrică, ceea ce o plasează pe locul patru în topul tuturor furnizorilor de energie electrică din România.

 

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Bună ziua,
    În Ialomița, cu un consum de 800 KW lunar (nefiind gaze naturale in zona, ma încălzesc cu aer condiționat) care este tariful practicat.
    Am contract cu ei pe 0.28 lei per KW așadar după toate taxele plăteam undeva la 0.67 bani per KW
    Practic, având contract cu ei, nu am nicio treaba cu plafonarea…
    Nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *