Holcim deschide, în Tunari, a șasea stație ecologică de betoane

Statia de betoane ecologica Holcim Tunari_foto 2 Sursa foto: Holcim

Grupul Holcim România a deschis o nouă stație ecologice de betoane, în Tunari, județul Ilfov. Compania ajunge la 19 astfel de stații în întreaga țară. Asemenea celorlalte stații ecologice de betoane, în cadrul unității de la Tunari se va fabrica și comercializa ECOPact, prima gamă de betoane verzi din industrie, cu 30% mai puține emisii de CO2.

„Prin intermediul acestei noi stații de betoane ecologice din Tunari, suntem cu un pas mai aproape de clienții noștri și ne consolidăm investiția în creșterea pieței de construcții sustenabile din România. Totodată, ne respectăm angajamentul asumat la începutul acestui an prin ECONCEPT, noul nostru model de business, și oferim o gamă integrată de produse și soluții ECO, astfel încât să accelerăm tranziția către un mediu construit mai verde. Scopul nostru este să construim cu responsabilitate față de mediu și față de generațiile viitoare”, a declarat Anca Alexandru, Director Divizia de Betoane Holcim România.

Stația ecologică de betoane din Tunari este a șasea stație a Holcim România deschisă în zona București-Iflov și face parte din strategia pe termen lung a companiei de a sprijini construcțiile sustenabile.

Betoanele ECOPact, fabricate și comercializare în stația de la Tunari, sunt betoane ecologice de clasă climatică A, având cu 30% mai puține emisii de CO2.

ECOPact poate fi folosit într-o gamă largă de aplicații: construcții din sectorul rezidențial și non-rezidențial, construcții industriale, hidrotehnice sau de infrastructură. Pe lângă aportul pe care îl are la reducerea de CO2, gama ECOPact asigură un nivel de rezistență superior în condiții de mediu agresive.

Holcim deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. În prezent, Holcim numără aproximativ 800 angajați în România.

Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).

Sursa foto: Holcim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *