Honda Motor şi LG Energy Solution pregătesc o investiție de 4,4 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică de producţie de baterii pentru vehicule electrice 

baterie, masini electrice Sursa foto: Go4IT.ro

Honda Motor şi LG Energy Solution au declarat luni că intenţionează să investească 4,4 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică de producţie de baterii pentru vehicule electrice în SUA, transmite News.ro, citând CNBC.

Anunţul marchează cele mai recente planuri ale producătorilor de automobile de a investi în producţia americană de baterii pentru vehicule electrice, deoarece industria lucrează pentru a respecta reglementări mai stricte şi pentru a accelera producţia de astfel de maşini şi camioane cu emisii zero.

Alţi producători auto care fac astfel de investiţii au inclus General Motors, Ford Motor, Rivian Automotive şi Hyundai Motor.

Honda şi LG Energy au declarat că se aşteaptă ca fabrica lor să înceapă producţia în masă de celule avansate de baterii litiu-ion până la sfârşitul anului 2025.

Fabrica va fi construită şi operată de o companie mixtă a celor două companii, care urmează să fie înfiinţată în acest an.

Multe dintre investiţiile în fabrici de baterii ale producătorilor de automobile urmează liniile directoare mai stricte de aprovizionare care fac parte din Acordul Statele Unite ale Americii-Mexic-Canada (fostul Acord de Comerţ Liber din America de Nord) şi, mai recent, Legea de reducere a inflaţiei.

Honda şi LG Energy Solution nu au anunţat unde va fi amplasată fabrica de mai multe miliarde de dolari, dar majoritatea producătorilor de automobile au anunţat producţia de baterii în apropierea fabricilor lor de asamblare.

Honda are în prezent unităţi mari de producţie în Ohio, Alabama şi Indiana.

Noua fabrică va avea o capacitate de producţie anuală de aproximativ 40 de gigawaţi oră, ceea ce este în concordanţă cu fabricile anunţate de alţi producători auto.

La începutul acestui an, Honda, cu sediul în Japonia, a declarat că intenţionează să lanseze 30 de vehicule electrice la nivel global şi să producă aproximativ 2 milioane de vehicule electrice pe an până în 2030.

Sursa foto: Go4IT.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *