Hyundai nu știe când va putea reporni fabrica din Sankt Petersburg, închisă din cauza invaziei ruse în Ucraina

hyundai

Sud coreenii de la Hyundai a anunțat că nu au decis când vor relua operațiunile la uzina de asamblare din Sankt Petersburg, Rusia, închisă din 1 martie, invocând problemele în curs cu livrarea componentelor.

„Compania Hyundai Motor este profund îngrijorată de situația din Ucraina. Putem confirma că operațiunile Hyundai Motor Manufacturing Russia (HMMR) sunt suspendate până la o nouă notificare din cauza unor probleme de logistică la nivel mondial în curs de desfășurare cu livrarea componentelor”, se arată într-o declarație pentru Reuters.

„Siguranța angajaților noștri și grija față de clienții noștri rămâne cea mai mare prioritate a Hyundai Motor. Sperăm din suflet că situația se va rezolva în mod pașnic cât mai curând posibil”, a adăugat acesta.

Operațiunile la uzina din Sankt Petersburg au fost suspendate de la 1 martie.

Producătorul auto sud-coreean, care împreună cu afiliatul Kia se numără printre primii 10 cei mai mari producători auto din lume după vânzări, construiește aproximativ 200.000 de vehicule pe an în Rusia, aproximativ 4% din capacitatea sa globală de producție.

Producătorii mondiali de automobile și camioane, inclusiv producătorul american de automobile General Motors și germanii de la Daimler Truck , au suspendat săptămâna aceasta unele afaceri în Rusia, după invazia sa din Ucraina.

La începutul acestei săptămâni, producătorul suedez Volvo a declarat că va suspenda livrările de mașini către piața rusă până la o nouă notificare, devenind primul producător auto internațional care a făcut acest lucru, deoarece sancțiunile pentru invazie continuă să se aplice.

Sursa foto: Hyundai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *