Hyundai prezintă azi, în România, electricul Ioniq 5

hyundai

Importatorul Hyundai în România a anunțat că modelul Ioniq 5 va fi prezentat azi, 10 septembrie. Primul model electric dedicat brandului Ioniq al Hyundai a fost dezvoltat având la baza nouă platforma dedicată a mărcii pentru vehiculele electrice – Electric Global Modular Platform.

E-GMP oferă, în modul standard, posibilitatea de încărcare la 800 V, dar și la 400 V, fără necesitatea unor componente sau adaptoare suplimentare. Ioniq 5 este unul dintre primele vehicule electrice din lume echipat cu infrastructură de 800 V. Aceasta permite încărcarea bateriei de la 10% până la 80% în doar 18 minute. Mai mult, după o încărcare de doar cinci minute, autovehiculul câștigă o autonomie de 100 km.

De asemenea, funcția V2L permite alimentarea sau încărcarea oricărui dispozitiv electric, iar modelul poate fi echipat cu plafon solar care poate preveni descărcarea bateriei, oferind în același timp o autonomie suplimentară.

Sursa foto: Hyundai

Clienții pot alege între două opțiuni de baterie, de 58 kWh sau 72,6 kWh, dar și două configurații pentru motorul electric – pe puntea spate sau cu două motoare, cu o viteză maximă de 185 km/h.

Hyundai Ioniq 5 poate trage o remorcă de până la 1.600 de kg, iar pepiața locală, modelul este disponibil cu bateria de 72,6 kWh, clienții având posibilitatea de a alege dintre patru versiuni de echipare.

Ioniq 5 este primul model Hyundai echipat cu sistem de asistență pentru condusul pe autostrada (HDA 2). Utilizând camera video, senzorii radar din față, precum și datele furnizate de sistemul de navigație, HDA 2 permite controlul vitezei și a distanței până la vehiculul din față, precum și centrarea autovehiculului pe banda de deplasare.

Mai mult, Ioniq 5 dispune de sistem inteligent de asistență pentru parcarea de la distanță (RSPA), sistem de asistență la coliziunile frontale (FCA) cu funcție de evitare a coliziunilor în intersecții (FCA-JX), funcție inteligență de avertizare asupra vitezei limita (ISLW), sistem de atenționare a conducătorului auto (DAW), sistem de monitorizare a unghiului mort (BVM), sistem de monitorizare 360° (SVM), sistem de avertizare pentru evitarea unei coliziuni în timpul parcării (PCA).

Prețul de listă al modelului este 39.199 de euro, dar cu sprijinul unor programe precum Rabla Plus, poate ajunge la 23.018 euro.

Comentarii

  1. Wow…chiar esti o persoana sau un script de generat articole? Si nu sunt sarcastic (pt ca sunt boti care traduc si genereaza stiri automat).
    Pozele sunt de la modelul vechi, deci nu asa arata noua masina.
    “Prețul de listă al modelului este 39.199 de euro, dar cu sprijinul unor programe precum Rabla Plus, poate ajunge la 23.018 euro.”
    Rabla plus da maxim 9000 de euro. Acum fa si tu calcul 39.199-9000 nu stiu de unde ai scos 23.018.
    Mai incearca..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.