Hyundai vrea să investească 16 miliarde de dolari în piața mașinilor electrice până în 2030, doar 20% din suma totală a investițiilor companiei

Redacția mart. 2, 2022 0 comentarii
hyundai 7

Grupul sud coreean Hyundai Motor Co a anunțat că plănuiește să investească aproximativ 79,21 miliarde de dolari în producția auto până în 2030, inclusiv aproximativ 16 miliarde de dolari în afaceri legate de vehiculele electrice (EV).

Hyundai Motor, care împreună cu afiliatul Kia a intrat printre primii 10 cei mai mari producători de automobile din lume după vânzări, își propune să atingă o cotă de piață de 7% pe piața globală a vehiculelor electrice până în 2030, cu o țintă anuală de vânzări de 1,87 milioane de vehicule.

Potrivit Reuters, producătorul auto din Seul a declarat că își propune să atingă o marjă de profit operațional de 10% sau mai mare în afacerile cu vehicule electrice până în 2030.

„Hyundai accelerează cu succes tranziția către electrificare și devine un lider global în EV-uri, în ciuda unui mediu de afaceri provocator cauzat de deficitul global de cipuri și de pandemia în curs”, a declarat directorul executiv al Hyundai Motor, Jaehoon Chang.

Analiștii au spus totuși că investiția de 16 miliarde de dolari a Hyundai în afacerile cu vehicule electrice nu va fi considerată o abordare „agresivă” în comparație cu rivalii săi, adăugând că investiția este ușor depășită de rivalii mai mari, inclusiv Toyota, care intenționează să investească 69,43 miliarde de dolari pentru electrificare până în 2030.

„Hyundai alocă doar 20% dintre investițiile sale către afacerile legate de vehiculele electrice, care includ construirea de noi fabrici, stații de încărcare pentru vehicule electrice și alianțe strategice cu producătorii de baterii, iar suma investiției pentru vehiculele electrice nu pare prea surprinzătoare sau agresivă”, a spus Lee Jae-il, analist al Eugene Investemt& Securities.

Jaehoon Chang a spus că Hyundai are în vedere construirea de noi fabrici dedicate de producție de vehicule electrice fără a da detalii despre noile fabrici, inclusiv locații și cronologie.

Analiştii au spus că Hyundai va avea în vedere construirea de fabrici de vehicule electrice dedicate în Statele Unite, deoarece consideră că aceasta este piaţa cheie de vehicule electrice.

Sursa foto: Hyundai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *