IMM Factor. Guvernul va acorda în 2021 garanţii de stat de 1 miliard de lei

Redacția mart. 10, 2021 0 comentarii
Alexandru Nazare

Sprijinirea IMM-urilor reprezintă o prioritate în contextul incertitudinilor legate de pandemie şi, prin programul IMM Factor, prin care Ministerul Finanţelor va acorda garanţii de stat în valoare de un miliard de lei, acestea vor avea acces la finanţări flexibile şi rapide, a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, ministrul de resort, Alexandru Nazare.

„În contextul incertitudinilor legate de evoluţia pandemiei Covid-19, consider că sprijinirea IMM-urilor reprezintă o prioritate a programului economic pentru anul în curs. Cu toate că decalajele dintre încasări şi plăţi în cazul IMM-urilor sunt accentuate în perioadele de criză, tranzacţionarea prin instrumente de factoring în România are o cotă de aproximativ 10% din piaţa creanţelor, cu un volum de numai 2% din PIB, fapt care ne plasează pe locul 26 între ţările europene. Programul IMM Factor va asigura accesul IMM-urilor la finanţări flexibile şi rapide, având astfel posibilitatea de a-şi acoperi nevoia urgentă de lichidităţi pentru plata furnizorilor sau salariilor angajaţilor. Pentru acest program, Ministerul de Finanţe va acorda, în anul 2021, garanţii de stat în valoare de 1 miliard de lei”, a precizat ministrul, conform Agerpres.

IMM Factor susţine accesul la finanţare al IMM-urilor, prin acordarea de facilităţi de garantare de către stat pentru creditele acordate pe termen scurt, pentru finanţarea creditului comercial.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, programul constă în acordarea de garanţii de stat în favoarea fiecărui beneficiar eligibil pentru finanţările de tip factoring cu regres. Finanţările sunt acordate de băncile înscrise în program, pe baza facturilor, în cadrul unui plafon de finanţare cu caracter reînnoibil, garantat de stat, prin Ministerul Finanţelor.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Finanțelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *