Încă un concurent pentru ChatGPT / Compania chineză Baidu va lansa “Ernie Bot”, un robot conversaţional bazat pe inteligența artificală

baidu

Compania chineză Baidu, considerată un gigant în domeniul internetului, a anunţat lansarea în faza de teste a propriului robot conversaţional bazat pe inteligenţă artificială (AI). Măsura vine după apariţia pe piaţă a ChatGPT, software-ul american care a declanşat numeroase pasiuni şi controverse, informează AFP.

În noiembrie 2022, OpenAI, un start-up californian, a lansat ChatGPT, un sistem conversaţional capabil să răspundă online oricărei întrebări şi care dispune de un grad mai mic sau mai mare de acurateţe. De asemenea, aplicaţia poate să scrie romane şi poezii în doar câteva secunde.

O purtătoare de cuvânt a companiei Baidu a declarat pentru AFP că grupul chinez “ar trebui să poată termina în luna martie testele interne” care privesc robotul său conversaţional.

Denumit “Ernie Bot”, el va fi pus apoi “la dispoziţia publicului larg” la o dată care nu a fost deocamdată precizată, a adăugat aceeaşi purtătoare de cuvânt.

Baidu este până în prezent cea mai mare companie chineză care a conceput un robot conversaţional de tipul ChatGPT.

Cu sediul la Beijing, Baidu este principalul motor de căutare online din China. Însă grupul s-a lansat în ultimii ani într-o diversificare pe toate direcţiile. Baidu este deja prezent în domeniul inteligenţei artificiale, odată cu dezvoltarea unor automobile autonome, precum şi în domeniul tehnologiei “cloud”.

Grupul american Google a anunţat la rândul său luni că testează un robot conversaţional propriu, denumit “Bard”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *