Indonezia va oferi stimulente pentru a ajuta vânzările de vehicule electrice și pentru a atrage investiții ale marilor producători auto

masini electrice statie incarcare Sursa Foto: Pexels

Indonezia va oferi stimulente pentru a ajuta vânzările de vehicule electrice începând cu 20 martie, ca parte a eforturilor de a accelera răspândirea modelelor electrice și de a atrage investiții din partea unor companii precum Tesla, a declarat un ministru indonezian, citat de Reuters.

Programul de stimulente va acoperi vânzările a 200.000 de motociclete electrice și 35.900 de mașini electrice, a declarat ministrul Industriei. Acesta va acoperi, de asemenea, conversia a 50.000 de motociclete cu motor cu combustie, a adăugat el.

Autoritățile nu au dezvăluit bugetul rezervat pentru program, dar au precizat că 7 milioane de rupii (457,82 dolari) vor fi plătite producătorilor și comercianților cu amănuntul pentru fiecare motocicletă nouă vândută și pentru fiecare motocicletă convertită în motocicletă electrică.

Indonezia dorește să dezvolte facilități interne de producție de vehicule electrice pentru a profita de rezervele sale bogate de nichel, un material important pentru producerea bateriilor.

“Finalizăm negocierile cu doi mari producători auto mondiali. Sperăm că această nouă politică ne va face poziția mult mai puternică decât până acum”, a declarat un ministru, fără a da numele companiilor.

“Dacă nu oferim (stimulente), nu vor veni la noi”, a adăugat el. Întrebat despre discuția cu Tesla, oficialul a spus că intenționează să discute cu producătorul auto american în zilele următoare.

Tesla a anunțat săptămâna trecută că va construi o nouă “gigafabrică” în Mexic, ridicând întrebări dacă va investi într-o unitate similară în Asia.

Ministrul a declarat că fabrica din Mexic va deservi piața nord-americană, adăugând că el crede că Tesla are un angajament separat în Asia. “Dacă ar fi vorba de Indonezia, vom vedea”, a spus el.

Oficialii indonezieni au încercat să atragă investiții din partea producătorilor de automobile electrice, precum Tesla și BYD Auto din China. Prodcutăorii sud-coreeni LG și Hyundai au început construcția unor fabrici pentru a asambla baterii și mașini electrice în țara din Asia de Sud-Est.

 

Sursa Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *