Infineon va începe lucrările la o fabrică de cipuri de 5 miliarde de euro în Germania

Redacția feb. 16, 2023 0 comentarii
Infineon_Cegled_Fab-Opening

Producătorul german de seminconductor Infineon a obținut aprobarea de a începe lucrările la o fabrică de semiconductori în valoare de 5 miliarde de euro în orașul german Dresda, care ar urma să înceapă producția în 2026, a anunțat joi compania.

Producătorul de cipuri utilizate în automobile și centre de date a precizat că aceasta va fi cea mai mare investiție unică din istoria sa, scrie Reuters.

Infineon solicită o finanțare publică de 1 miliard de euro pentru fabrică, despre care a spus că va crea aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

La capacitate maximă, uzina va genera venituri anuale de aproximativ aceeași valoare ca și investiția, a precizat compania.

Ministerul Economiei a aprobat lansarea anticipată a proiectului, ceea ce permite începerea construcției înainte ca de la Comisia Europeană să vină răspunsul privind aspectele legale ale subvențiilor.

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a salutat joi vestea ca fiind un semn al atractivității Germaniei ca locație de afaceri – o preocupare din ce în ce mai mare, deoarece Europa se teme că legea americană de reducere a inflației, printre alți factori, va atrage companiile.

Uniunea Europeană încearcă să consolideze producția de semiconductori după o penurie globală de cipuri în ultimii doi ani.

În cadrul Actului european privind cipurile, Comisia Europeană a alocat un total de 15 miliarde de euro pentru proiecte publice și private în domeniul semiconductorilor până în 2030.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *