ING Bank România a înregistrat un profit net de 1,17 miliarde lei în primele nouă luni ale anului 2023

ing bank Foto: Expo Media

Veniturile totale ale ING Bank România s-au ridicat la 2,50 miliarde lei în primele nouă luni ale anului 2023, în creștere cu 18% de la an la an, iar profitul net la 1,17 miliarde lei, în creștere cu 30% față de aceeași perioadă din 2022, pe fondul reducerii costurilor cu provizioanele și al creșterii eficienței operaționale, într-o piață cu rate de dobândă mai ridicate, arată un comunicat de presă al companiei.

În primele nouă luni ale anului 2023, activele totale au crescut până la 63,02 miliarde lei, cu 2,6% față de aceeași perioadă din 2022, din care portofoliul creditelor brute a ajuns la 37,32 miliarde lei, în creștere cu 3% în comparație cu 2022. Depozitele atrase de la clienți s-au cifrat la 55,22 miliarde lei, având un ritm de creștere de 6% față de aceeași perioadă a anului anterior

„În trimestrul al treilea, am continuat să extindem oferta noastră digitală pentru clienții persoane fizice și juridice. Din luna iulie, antreprenorii pot accesa credite online direct din platforma web ING Business, cu acces instant la bani, iar feedback-ul clienților este foarte bun, având o rată excelentă de adopție a acestui produs digital. În plus, pentru persoanele fizice, în luna august am automatizat analiza imobilelor aduse în garanție la creditele ipotecare. Acum, preluarea în garanție a imobilelor poate fi aprobată mult mai rapid, direct în rețeaua ING Office, printr-o evaluare automatizată a documentelor necesare analizei”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

Potrivit comunicatului de presă, la finalul trimestrului al treilea, accesările ING Home’Bank au crescut cu 16% în comparație cu trimestrul al treilea din 2022, iar aplicația era utilizată zilnic de 82% dintre clienții activi persoane fizice față de 78% în trimestrul al treilea din 2022, dintre care 88% exclusiv prin intermediul telefonului mobil. Banca transmite că cel mai folosit serviciu în aplicație (alături de verificarea tranzacțiilor) sunt plățile, care au crescut cu 22% față de aceeași perioadă a anului anterior.

„În segmentul Business Banking, dedicat microcompaniilor, companiilor mici și mijlocii, ING a continuat seria inovațiilor digitale în platforma de internet banking ING Business. Astfel, în luna iulie 2023, ING a lansat Creditul Util 100% online pentru antreprenori, prin care aceștia pot obține direct din ING Business până la 500.000 de lei pe o perioadă de maximum 5 ani. După un proces de aplicare simplu și rapid, banii devin disponibili instant în cont. De asemenea, tot în ING Business, clienții ING își pot acum deschide un cont suplimentar și pot solicita un card adițional. În trimestrul al treilea, 30% dintre conturile suplimentare deschise de către clienții eligibili pentru acest produs digital au fost deschise online. Totodată, 31% dintre creditele eligibile pentru digital au fost acordate 100% online”, se mai arată în comunicatul de presă.

Foto: Expo Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *