Investigație a Consiliului Concurenței la Electrica SA și CEZ – Surse

Mihai Roman apr. 14, 2021 0 comentarii
Bogdan Chirițoiu Consiliul Concurentei 2 foto Facebook

Consiliul Concurenței derulează miercuri o inspecție la compania cu capital de stat Electrica SA și la compania cu capital ceh CEZ, au declarat pentru Economedia.ro surse din industrie.

Consiliul Concurenței suspectează existența unor practici care ar fi dus la blocarea migrației clienților pe piața liberă a energiei electrice.

Investigația a fost lansată ca urmare a unei sesizări din interiorul sectorului.

Electrica SA (companie la care statul român deține 48% din acțiuni) și CEZ România sunt două dintre cele mai mari companii de furnizare a energiei electrice.

Reacția Electrica

Grupul Electrica a transmis că acordă tot sprijinul autorităţii de concurenţă în cadrul analizei desfăşurate de instituţie. „Grupul Electrica informează că acordă tot sprijinul autorităţii de concurenţă în cadrul analizei desfăşurate de aceasta şi îşi reafirmă angajamentul privind respectarea întregului cadru legal, aplicabil activităţilor pe care le desfăşoară. Electrica are implementate programe de conformare cu regulile de concurenţă şi asigură toate părţile interesate că societăţile din cadrul Grupului Electrica cooperează deplin şi transparent cu autorităţile, prin punerea la dispoziţie cu celeritate a documentelor şi informaţiilor necesare”, au precizat, pentru Agerpres, reprezentanţii companiei, care specifică faptul că nu vor face comentarii în plus, fiind vorba de o investigație în derulare.

Foto: Bogdan Chirițoiu Consiliul Concurentei / Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *