Investiţie de 50 de milioane de euro a firmei poloneze Press Glass, în Oradea / Aceasta este a treia mare investiţie în parcurile industriale orădene, după Stihl și Nokian Tyres

press glass

O nouă investiţie importantă, de 50 de milioane de euro, va fi realizată la Oradea de o firmă poloneză specializată în sticlărie. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Aceasta este a treia mare investiţie în parcurile industriale orădene.

“Este vorba despre firma Press Glass care intenţionează să investească în Oradea pe o suprafaţă de 8 hectare aproximativ 50 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro sunt planificaţi pentru construcţia halei şi 30 de milioane de euro pentru utilaje. Firma Press Glass activează în domeniul fabricării de produse finite precum prelucrarea şi fasonarea sticlei plate. Ei vor activa în Parcul Industrial Eurobusiness IV,” a declarat, în conferinţă de presă, Birta.

Compania preconizează începerea producţiei în Oradea în circa trei ani, urmând să genereze peste 200 de locuri de muncă.

Potrivit primarului Birta, este a treia investiţie majoră din acest an pe care Municipiul Oradea reuşeşte să o atragă. Dacă anul trecut, la final, valoarea investiţiilor atrase în parcurile industriale s-a ridicat la suma de 435 milioane de euro, în anul 2022, valoarea totală a acestora este de 1.259 de milioane de euro.

“În primăvară am semnat contractul cu Stihl de 125 milioane de euro (pe 14 hectare), firma finlandeză Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro, iar Press Glass vine cu 50 de milioane de euro. Deci în total 1.259 de milioane de euro investite. Cred că este un model prin care Oradea a demonstrat că, din 2008 până în prezent, dezvoltarea acestor parcuri industriale poate aduce creştere economică şi poate creşte nivelul salarial de la an,” a precizat Birta.

Primarul a ţinut să precizeze că procedurile de negociere şi încheierea contractului au fost perfectate de angajaţii Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, pe care a dorit să-i felicite pentru succesul operaţiunilor. Birta a mai spus că negocierile cu polonezii durează încă de prin luna mai, dar că nu au putut fi finalizate decât după ce primăria a achiziţionat terenul, cele 8 hectare, de la Parohia ortodoxă Nufărul.

Sursa foto: pressglass.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *