Investiții în verde: Modelul Evryo pentru sustenabilitate pe termen lung

Parcul Eolian Evryo_Economedia

După aproape două decenii de inovație în sectorul energiei regenerabile în România, Grupul CEZ își schimbă identitatea și devine Grupul Evryo, marcând o nouă eră în angajamentul său pentru sustenabilitate și tehnologie de avangardă. Schimbarea denumirii vine în contextul în care compania își reînnoiește promisiunea de a contribui la un viitor mai verde și mai durabil.

Acest angajament face parte din ADN-ul companiei care în 2012 a realizat o investiție majoră, de 1,1 miliarde de EURO, pentru dezvoltarea celui mai mare parc eolian operațional pe uscat din România. Situat într-o regiune cu un potențial eolian remarcabil, parcul a devenit un simbol al tranziției energetice în România. Astăzi, acest parc este operat de companiile Ovidiu Development, Tomis Team și MW Team, integrate acum sub umbrela Grupului Evryo.

Un parcurs susținut de inovații și brevete

Inovația continuă să stea la baza succesului Grupului Evryo. În 2021, Ovidiu Development, una dintre companiile grupului, a fost recunoscută la nivel internațional prin acordarea unui brevet de invenție de către Biroul Statelor Unite pentru Brevete și Mărci. Acest brevet acoperă o soluție tehnică avansată care îmbunătățește semnificativ performanța turbinelor eoliene.

Acest brevet nu doar că reprezintă o recunoaștere a inovației noastre, dar subliniază și angajamentul nostru față de excelență și eficiență în producția de energie regenerabilă,” a declarat Dragos Șopoglu, unul dintre liderii companiei.

Recent, în 2023, Parcul Eolian Evryo a integrat și trei sisteme de stocare a energiei electrice în baterii, cu o putere instalată totală de 6 MW și o capacitate de 6 MWh. Aceste sisteme sunt esențiale pentru asigurarea rezervei primare obligatorii și pentru gestionarea eficientă a fluctuațiilor de producție eoliană, contribuind la stabilizarea rețelei electrice naționale.

O viziune cu impact în economia României

România este într-o poziție avantajoasă pentru a juca un rol major în tranziția energetică europeană. Fiind cel mai mare parc eolian operațional pe uscat din țară, parcul eolian deținut de Grupul Evryo nu doar că generează energie curată și regenerabilă, dar servește și ca un model de bune practici în regiune pentru adaptarea la noile tehnologii și soluții sustenabile.

Investițiile în energia verde, cum ar fi cele realizate de Grupul Evryo, sunt esențiale nu doar pentru atingerea obiectivelor de mediu, dar și pentru asigurarea unei dezvoltări economice pe termen lung. Continuând tradiția de inovație și excelență, Evryo își reconfirmă angajamentul de a fi un lider în sectorul energetic sustenabil și de a contribui activ la obiectivele de sustenabilitate la nivel național și internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *