Investițiile în economia națională au crescut cu 0,1% în 2020. Cîțu: Am reușit imposibilul!

Redacția mart. 10, 2021 0 comentarii
Florin Citu

Investiţiile nete realizate în economia naţională s-au ridicat la 106,195 miliarde lei, în 2020 în creștere cu 0,1%, comparativ cu anul 2019, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS). Premierul Florin Cîțu a afirmat că „am reușit imposibilul”, crescând investițiile chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Potrivit INS, în anul 2020, comparativ cu anul 2019, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 0,1%. Creștere s-a înregistrat la lucrările de construcţii noi cu 9,3%. Scăderi s-au înregistrat la alte cheltuieli cu 10,5% și la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 8,8%.

În trimestrul IV 2020, comparativ cu trimestrul IV 2019, investiţiile nete realizate în economia naţională au scăzut cu 0,6%, scădere înregistrată la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 14,5% și la alte cheltuieli cu 8,8%. Creștere s-a înregistrat la lucrări de construcţii noi cu 15,2%.

Postarea integrală a premierului Florin Cîțu pe Facebook:

Am reușit imposibilul!

În 2020 investițiile nete în economie AU CRESCUT!

Am spus din prima zi de mandat că o economie liberală, o economie care produce bunăstare pentru TOȚI românii, se bazează pe investiții.

Anul trecut am arătat că e posibil să crești investițiile chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Investițiile au fost cele care au permis plata salariilor crescute din sectorul bugetar la timp, plata pensiilor crescute la timp, plata șomajului tehnic pentru 1.4 milioane de români. Dar mai ales investițiile au fost cele care au menținut locurile de muncă și, astfel, România a avut cea mai mare creștere economică din UE.

O economie liberală încurajează și susține investițiile. În 2021 accelerăm lucrurile, iar investițiile susținute de buget cresc cu peste 8 miliarde lei, la un nivel record din ultimii 30 de ani, de 62 miliarde lei.

România, în sfârșit, merge în direcția bună pentru toți românii.

Sursa foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *