Ion Sterian va rămâne la conducerea Transgaz pentru încă patru ani

Redacția iul. 28, 2021 0 comentarii
transgaz

Transgaz, transportatorul național de gaze naturale din România, a anunțat că Ion Sterian, actualul director general, va rămâne în această funcție și în următorii patru ani.

Compania a anunțat la Bursa de la Bucureşti că a fost încheiată procedura de selecţie pentru posturile de director general şi director financiar ale companiei, în conformitate cu prevederile OUG privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

În urma acesteia şi a recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, administratorii companiei au decis alegerea lui Ion Sterian în funcţia de director general, în timp ce pentru poziţia de director financiar a fost desemnat Marius Vasile Lupean.

Cei doi ocupau aceste funcţii din luna mai 2021, când administratorii companiei au decis să-i numească provizoriu, până la încheierea procedurii de selecţie.

Ion Sterian este angajat Transgaz încă din anul 2013, ocupând pe rând funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie, administrator, director general interimar şi director general. El a fost numit director general în august 2017, în urma unui concurs organizat potrivit legislației privind guvernanța corporativă.

Marius Vasile Lupean a lucrat la Transgaz din septembrie 2000, ocupând pe rând funcţii de economist, şef serviciu, director direcţia contabilitate, director departament economic.

Sursa foto: Transgaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *