IPO-ul Volvo, suprascris la listarea de azi a companiei, care va vinde 380 mil. acțiuni

polestar

Producătorul auto suedez Volvo, deținut de chinezii de la Geely, a anunțat că oferta sa publică inițială (IPO) a fost în mod substanțial suprascrisă, deoarece se pregătea pentru debutul la bursă la Stockholm mai târziu vineri, scrie Reuters.

Volvo Cars, cu sediul în Göteborg, deținută de Geely Holding, care va păstra marea majoritate a acțiunilor companiei, a declarat că IPO va adăuga peste două sute de mii de noi acționari.

„Oferta a fost în mod substanțial suprascrisă, deoarece a atras un interes puternic din partea investitorilor instituționali din Suedia și din străinătate, precum și din partea publicului larg din țările nordice”, a declarat producătorul auto într-un comunicat.

IPO avea deja un preț de 6,22 dolari per acțiune, iar vânzarea a aproape 380 de milioane de acțiuni noi va oferi Volvo venituri brute de aproximativ 20 de miliarde de coroane pentru a ajuta la finanțarea trecerii la o linie de modele numai electrice.

Asta deși pe  26 octombrie Volvo și-a redus oferta publică inițială evaluând afacerea la puțin peste 18 miliarde de dolari.

La prețul actual, Volvo Cars ar fi evaluat la puțin peste 18 miliarde de dolari, destul de mult sub cele 23 de miliarde de dolari la care se așteptau în vârful intervalului de prețuri IPO.

Volvo Cars a declarat că intenționează să strângă aproximativ 2,3 miliarde de dolari, în scădere cu o cincime față de obiectivul său anterior.

CEO-ul Hakan Samuelsson a spus că este „pe deplin convins” că acest lucru va fi suficient, în timp ce prețul nu ar trebui văzut ca fiind negativ.

Sursa foto: Volvo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.