Italia. Comisia Europeană aprobă un ajutor de stat de 21,1 milioane euro pentru a sprijini poșta în construirea și instalarea a 5.000 de stații pentru vehicule electrice în micile localități

Redacția oct. 5, 2022 0 comentarii
masina electrica, incarcare

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat pentru Italia în valoare de 21,1 milioane de euro pentru a sprijini poșta (Poste Italiane) în construirea și instalarea a 5.000 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în 2.100 de mici localități italiene.

Măsura face parte din Planul național de investiții complementare al Italiei, care va completa Planul italian de redresare și reziliență cu resurse naționale. Scopul măsurii este de a implementa infrastructuri de reîncărcare accesibile publicului în micile municipalități italiene, a căror exploatare va fi încredințată unor terți pe baza unei licitații deschise, competitive, transparente și nediscriminatorii.

Măsura va contribui la realizarea obiectivului Italiei de a dezvolta o rețea națională integrată de infrastructură de reîncărcare pentru vehiculele rutiere electrice. Măsura face parte dintr-un proiect mai amplu care va permite poștei să furnizeze o varietate de servicii populației din micile municipalități și din zonele îndepărtate din Italia.

În cadrul măsurii, sprijinul va lua forma unei subvenții directe. Comisia a evaluat măsura în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat și, în special, cu Orientările privind ajutoarele de stat pentru climă, protecția mediului și energie. Instituția a constatat că măsura este necesară și adecvată pentru a implementa infrastructura de reîncărcare în zone în care investițiile private nu ar fi fost realizate în absența sprijinului public.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *