Italia: Enel şi alte companii din domeniul energiei sunt verificate pentru stabilirea ilegală a preţurilor la electricitate şi gaze

Sigla Enel. sursa: Enel

Autoritatea de Reglementare Antitrust din Italia a anunţat marţi că a demarat o investigaţie pentru suspiciuni de comportament ilegal în stabilirea preţurilor la electricitate şi gaze naturale, fiind vizate şapte companii energetice, inclusiv Enel şi Eni, transmite Reuters.

Firmele implicate, printre care se află şi Hera, Edison, A2A, ACEA şi grupul francez Engie, reprezintă aproximativ 80% din piaţa italiană, a indicat Autoritatea de Reglementare Antitrust.

Aceste sunt acum anchetate pentru presupuse modificări unilaterale ilegale ale prețului de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale.

Autoritatea de Reglementare Antitrust din Italia decis ca de la 10 august 2022 până în 30 aprilie 2023 să fie suspendate clauzele din contracte care permit respectivele majorări unilaterale de prețuri.

Schimbările de preţ care erau deja în vigoare înainte ca decretul să fie aplicat au fost excluse de la decizia instituţiei. Potrivit ANSA, sunt peste șapte milioane de consumatori afectați.

sursa foto: Enel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *