ITM Gorj a dat amenzi de peste 150.000 de lei la carierele CE Oltenia/ Verificările, începute după accidentul de la Cariera Jilț Sud în care au murit 3 muncitori/ Alți angajatori din județ, amendați cu peste 160.000 de lei

complexul-energetic-oltenia

Inspectorii de muncă gorjeni au aplicat amenzi de peste 150.000 de lei în urma mai multor controale derulate în carierele Complexului Energetic (CE) Oltenia, în perioada 27 ianuarie – 3 februarie, informează, luni, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Verificările în carierele CE Oltenia au avut loc în cadrul Campaniei Naţionale privind respectarea măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţia lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă.

Campania a fost declanşată la nivel naţional în industria minieră, pe 27 ianuarie, după accidentul de la Cariera Jilţ Sud, în urma căruia trei muncitori au decedat şi alţi 10 au fost răniţi după ce o mașină care îi ducea la lucru s-a răsturnat.

Astfel, conform ITM Gorj, au fost verificate 37 locuri de muncă, situate pe raza judeţului Gorj, din cadrul carierelor angajatorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, fiind aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 153.000 lei şi dispuse 19 măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

“Printre deficienţele constatate se numără: nerespectarea monografiei de lucru; neasigurarea măsurilor de protecţie a lucrătorilor la electrosecuritate; neasigurarea măsurilor necesare pentru protecţia şi stingerea incendiilor; nefuncţionalitatea unor dispozitive de siguranţă; lipsa sistemelor şi dispozitivelor de protecţie la organele de maşini aflate în mişcare“, transmit reprezentanţii ITM Gorj.

Acelaşi comunicat arată că, între 30 ianuarie şi 3 februarie, inspectorii de muncă au efectuat alte 49 de controale la angajatorii din judeţ care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 163.000 lei şi trasate 95 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *