Jaguar Land Rover și Aston Martin au întrerupt livările către Rusia, din cauza sancțiunilor primite de ruși după invazia Ucrainei

Redacția mart. 2, 2022 0 comentarii
jaguar

Producătorii britanici de automobile de lux Jaguar Land Rover și Aston Martin au întrerupt livrările de vehicule către Rusia, deoarece sancțiunile din cauza războiului din Ucraina au creat obstacole comerciale tot mai mari pentru industria auto.

„Contextul global actual ne prezintă, de asemenea, provocări comerciale, așa că întrerupem livrarea de vehicule pe piața rusă și monitorizăm continuu situația în numele bazei noastre globale de clienți”, a anunțat JLR deținut de indienii de la Tata Motors și citat de Reuters.

Ministrul britanic de afaceri Kwasi Kwarteng a salutat decizia JLR și a declarat că producătorul auto s-a alăturat unui număr în creștere rapidă de companii și guverne care încearcă să izoleze Rusia în urma invaziei sale din Ucraina.

Unele bănci rusești au fost excluse de la Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT), un sistem de mesagerie securizat pentru a asigura plăți transfrontaliere rapide, care a devenit principalul mecanism de finanțare a comerțului internațional.

Și Aston Martin a declarat, din cauza sancțiunilor impuse Rusiei, că întrerupe vânzările și livrările de vehicule către țară.

„În calitate de marcă globală care exportă produse atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia, Aston Martin monitorizează îndeaproape situația actuală în Ucraina”, a spus producătorul auto. „Preocuparea noastră principală este siguranța și bunăstarea partenerilor și clienților noștri din Kiev și a familiilor acestora și rămânem în contact strâns cu dealerul nostru local în această perioadă dificilă”.

Producătorul auto a spus că împreună Rusia și Ucraina reprezintă mai puțin de 1% din vânzările sale globale.

Sursa foto: Jaguar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *