Japonia: A murit câinele din celebra memă ”Doge”, care a inspirat logo-ul criptomonedei Dogecoin

mema Doge, Dogecoin Sursa foto: Instagram/ kabosumama

Kabosu, un câine din rasa Shiba Inu, a cărui fotografie a devenit o celebră “memă” pe internet şi care a inspirat logo-ul criptomonedei Dogecoin, apreciată de Elon Musk, a murit vineri în Japonia, a anunţat proprietara sa, informează AFP, citată de Agerpres. “S-a stins în linişte în timp ce o mângâiam, ca şi cum ar fi dormit”, a declarat proprietara căţeluşei, Atsuko Sato, pe blogul său, mulţumind pentru mesajele pe care le-a primit de la fani din întreaga lume.

“Cred că Kabo-chan a fost cel mai fericit câine din lume. Iar eu am fost cea mai fericită proprietară de câine”, a adăugat ea.

Sato locuieşte în prefectura Chiba, la periferia metropolei Tokyo. Totul a început în 2010, când a postat pe blogul personal o fotografie cu câinele ei, aşezat pe o canapea, cu o expresie şireată şi cu labele din faţă încrucişate.

Acest instantaneu nevinovat a generat apoi un fenomen masiv pe internet. Mema “Doge” (un nume derivat, fără îndoială, din cuvântul “dog”, care înseamnă câine în limba engleză) a apărut după ce nenumăraţi utilizatori de internet au folosit imaginea ei sau cu alţi Shiba Inu pentru a face glume pe forumuri online precum Reddit.

Iar din aceste glume, în 2013 a fost creată o criptomonedă numită “Dogecoin”. Aceasta, la rândul ei, a devenit foarte populară în special după ce miliardarul Elon Musk şi-a făcut publică pasiunea pentru ea.

Preţul Dogecoin este în jur de 16 cenţi, însă deoarece această criptomonedă este prezentă din abundenţă, capitalizarea sa totală de piaţă este de circa 23 de miliarde de dolari.

“Doge este cel mai popular câine din era modernă”, este “Mona Lisa internetului”, a declarat recent pentru AFP unul dintre fanii înfocaţi ai acestui fenomen.

Deoarece Kabosu a fost adoptată dintr-un adăpost, vârsta ei exactă rămâne un mister. Sato, care a acordat un interviu AFP în urmă cu câteva câteva săptămâni, crede că aceasta avea în jur de 18 ani.

Sursa foto: Instagram/ kabosumama

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *