Jocuri Google: Cum să găsești și să joci jocuri precum Snake și Pac Man ascunse în browser

pacman Sursa foto: Google

Este o minune câte lucruri îți permite Google să faci. Deși vă puteți gândi la Google ca la nimic mai mult decât un motor de căutare – de departe cel mai utilizat motor de căutare de pe planetă – este mult mai mult decât atât. Bara de căutare a Google poate servi drept calculator, traducător cu Google Translate, arhivă de imagini cu Google Images și, după cum se pare, o arcadă retro digitală unde puteți juca diverse jocuri video chiar acolo, în browserul Chrome, scrie Business Insider.

Și nu este vorba de Google Play Store, alias “Google Play” și “Play Store”. Acolo puteți descărca și juca tot felul de jocuri, dar există și jocuri “secrete” ascunse în Google însuși, printre care Pac-Man, Quick Draw, Whirlybird și multe altele.

Aceste jocuri au fost lansate inițial ca parte a Google Doodle, care este imaginea care înlocuiește ocazional logo-ul colorat al Google deasupra barei de căutare de pe pagina de start a motorului de căutare. Cofondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, au lansat primul doodle în 1998, în onoarea festivalului Burning Man din acel an.

Adesea animate, aceste jocuri au dus Google Doodle și mai departe, făcându-l complet interactiv. Și, deși toate aceste jocuri Google au dispărut de mult timp de pe pagina principală a motorului de căutare, ele pot fi încă găsite dacă știi unde să cauți.

Cum pot juca vechile jocuri Google?

Majoritatea jocurilor Google ascunse pot fi găsite pur și simplu căutându-le pe Google. Tastați “Snake” în bara de căutare și apăsați enter și veți fi condus la o pagină de rezultate de căutare cu jocul Snake în partea de sus. Apăsați “Play” și jocul începe.


Introduceți “Play Garden Gnomes” în motorul de căutare și veți obține un link către un joc plăcut în care folosiți un trebuchet pentru a arunca pitici de grădină. Introduceți “Quick Draw” în motorul de căutare și veți primi un link către acest joc, și așa mai departe.

Odată ce cunoașteți numele jocurilor pe care le puteți juca pe Google, nu este greu să le găsiți și să le jucați. Alte jocuri pe care să le căutați și să le încercați sunt: Soccer 2012, Tic Tac Toe, Minesweeper, Atari Breakout, Halloween 2018 și multe altele.

Cele mai populare jocuri de pe Google

Nu este o surpriză faptul că cele mai populare jocuri de pe Google sunt jocuri clasice care au trecut testul timpului. Printre acestea se numără Pac-Man, creat în 1980, și Snake, un joc pe care persoanele de o anumită vârstă își vor aminti că l-au jucat pe calculatoarele grafice TI-82 în anii 1990. (În cazul în care vă întrebați, cel mai mare scor posibil pentru Google Snake este 252. Nu este ușor de atins).

Alte jocuri populare includ Solitaire – de asemenea, un clasic, desigur – Whirlybird, Gnomes și multe altele. Există chiar și un joc pe care îl puteți juca atunci când nu sunteți online: jocul T-Rex, în care controlați un mic dinozaur săritor de cactus. Pentru a juca acest joc, închideți conexiunea la internet, deschideți Chrome și apăsați tasta Space pentru a începe.

Cum să descărcați un joc de pe Google Play

Dacă vreți să jucați ceva mai avansat sau mai modern decât jocurile emblematice de la Google, puteți merge la Magazinul Google Play și descărca jocuri pe dispozitivele dumneavoastră Android.

Google Play a fost lansat în 2012. Acesta a înlocuit Android Market, Google Music și Google eBookstore ca fiind magazinul unic pentru descărcarea de muzică, filme, cărți, aplicații și, bineînțeles, jocuri.

Pe Google Play, puteți accesa cu ușurință milioane de aplicații. Pentru a descărca un joc, nu trebuie decât să deschideți Magazinul Google Play de pe dispozitivul dumneavoastră (sau să vizitați play.google.com pe un browser de internet), să căutați jocul dorit, să faceți clic pe “Install” sau pe preț și să urmați instrucțiunile de descărcare.

Sursa foto: Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *