La videoconferința cu investitorii a One United s-a discutat despre expansiunea în țară și străinătate a dezvoltatorului

imobiliar, One United Properties, Floreasca City

Dezvoltatorul One United Properties, listat pe Bursa de la București în luna iulie a acestui an, vizează și expansiunea în alte orașe din România, și intrarea pe piețe din străinătate.

„Analizăm deja și alte orașe din afara României și căutăm oportunitatea corectă în termeni de a veni cu o ofertă pentru cererea din piața respectivă, dar nu luăm o decizie în acest sens”, a declarat Victor Căpitanu, membru executiv al Consiliului de Administrație, într-o videoconferință pentru analiști și investitori privind rezultatele din primul semestru din acest an ale companiei.

One United Properties a înregistrat o cifră de afaceri de 434 milioane de lei, în primele șase luni ale anului 2021, în creștere cu 96% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, compania a raportat o majorare a profitului net de până la 147,5 milioane de lei, cu 267% peste rezultatele din primul semestru al anului 2020.

Compania are un portofoliu de circa 138.000 de mp de terenuri în București, pe care vrea să construiască3.200 de noi apartamente. Lucrările de construcție pentru viitoarele ansambluri rezidențiale ar urma să fie demarate la anul.

Investitorii au mai vrut să afle dacă One United are intenția să iasă din București, spre orașe precum Cluj-Napoca, Oradea, Brașov sau Iași.

„Studiem cu atenție, dar nu ne grăbim să ne extindem. Prioritatea noastră este să dezvoltăm locațiile pe care le deținem și să implementăm strategia pe terenurile existente. Dar, dacă vom simți că sunt oportunități, fie că sunt în alte orașe din România sau în afara țării, am putea decide să ne extindem, dar nu luăm deocamdată nicio decizie”, a mai declarat Căpitanu.

Singurul oraș din afara Bucureștiului unde One United dezvoltă locuințe este Mamaia, unde plaja de clienți este mai mare și se adresează, în primul rând, potențialilor cumpărători din alte orașe din țară.

În primele șase luni din 2021, One United Properties a pre-vândut 261 de apartamente cu o suprafață de 26.309 mp, 345 de locuri de parcare, 16 spații comerciale și alte unități pentru un total de 96 milioane de euro. În prima jumătate a anului 2020, grupul a pre-vândut 85 de apartamente cu o suprafață totală de 12.872 mp, 101 locuri de parcare, două spații comerciale și alte unități pentru 29,3 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *