LG Energy Solution anunță oficial că va investi 2,1 miliarde dolari pentru a construi o fabrică de baterii pentru vehiculele electrice General Motors

Honda

LG Energy Solution (LGES) vrea să investească 2,1 miliarde de dolari într-un parteneriat cu General Motors pentru a construi o fabrică de baterii pentru vehicule electrice din SUA, scrie Reuters.

Aceasta ar fi a treia fabrică comună de baterii din Statele Unite. LGES a refuzat să ofere detalii despre locația sau capacitatea de producție a noii fabrici.

În decembrie, Reuters a raportat că GM a propus construirea unei fabrici de baterii de 2,5 miliarde de dolari lângă Lansing, Michigan, cu LGES.

LGES deține peste 20% din piața globală a bateriilor pentru vehicule electrice și are în portofoliul său producători ca Tesla, Volkswagen și Hyundai.

Compania construiește deja două fabrici cu General Motors în Ohio și Tennessee pentru a produce 70 GWh de baterii, care ar putea alimenta aproximativ 1 milion de vehicule electrice până în 2024. LGES are unități de producție în Statele Unite, China, Coreea de Sud, Polonia și Indonezia.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.