Liberty Galați a ajuns la un acord cu sindicatele. Angajații primesc o majorare salarială de aproape 10% și un bonus de 500 lei

Redacția dec. 9, 2022 0 comentarii
Liberty Steel Sidex Galati

Liberty Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a anunțat că a ajuns la un acord cu sindicatul reprezentativ „Siderurgistul AMG” și a agreat Contractul Colectiv de Muncă (CCM) actualizat pentru anul 2023. Acesta prevede creșterea cu 9,8% în medie a venitului brut al salariaților companiei Liberty Galați, iar compania va acorda și un bonus de 500 de lei (brut) fiecărui angajat.

Astfel, salariile de bază brute ale tuturor angajaților se vor majora cu 400 RON, începând cu 1 ianuarie 2023. Toate celelalte bonusuri și beneficii stipulate în contractul existent rămân valabile.

Luând în considerare creșterea costului vieții și a inflației, compania va acorda fiecărui angajat un bonus de 500 de lei (brut) în luna decembrie 2022.

Sandip Biswas, Interim CEO la Liberty Primary Steel and Mining, a declarat: „Sunt bucuros că am ajuns la un acord în ceea ce privește actualul contract colectiv de muncă și aș dori să mulțumesc sindicatului reprezentativ “Siderurgistul AMG” și tuturor celor implicați în negocieri pentru eforturile depuse și pentru dialogul eficient în cadrul procesului de negociere. Acum vom continua eforturile de a pregăti compania pentru a obține un avantaj competitiv odată cu revenirea cererii clienților și pentru a implementa planurile noastre ambițioase de decarbonizare a platformei industriale.”

Compania spune că majorările salariale și bonusurile vin „în pofida situației financiare a companiei”. Reamintim că anul acesta Grupul Liberty Steel, controlat de magnatul Sanjeev Gupta, a ajuns la un acord vizând restructurarea unei mari părţi a datoriilor sale pentru operaţiunile globale.

Conglomeratul GFG Alliance, firma mamă a producătorului de oţel Liberty Steel, se străduieşte de mult timp să găsească finanţare pentru multiplele sale companii din sectorul oţelului, aluminiului şi energiei, după ce principalul său finanţator Greensill Capital a depus cererea de plasare în insolvenţă în luna martie a anului trecut.

Liberty Galați este cel mai mare producător integrat din România, cu o forță de muncă de circa 7.000 de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an.

Sursa - Liberty Galati, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *