Liberty Galați anunță că afacerile din România nu vor fi afectate de posibilele suspendări ale producției la două fabrici din Marea Britanie

Liberty galati , combinat siderurgic

Liberty Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, anunță că afacerile din România nu vor fi afectate de posibilele suspendări de producție din Marea Britanie din cauza prețului energiei electrice, potrivit unui punct de vedere transmis către Economedia.

„Anunțul din UK nu are niciun impact asupra companiei LIBERTY Galați, nu o afectează în niciun mod”, a transmis compania la solicitarea Economedia. 

Producătorul de oţel Liberty Steel, controlat de magnatul Sanjeev Gupta, a declarat joi că intenționează să suspende operațiunile la două fabrici britanice și să reducă producția la altele din cauza prețurilor ridicate la energie, scrie Reuters.

Restructurarea ar putea duce la pierderea a până la 440 de locuri de muncă, a adăugat Liberty Steel într-un comunicat.

Uzinele Liberty Steel din Newport, Țara Galilor și West Bromwich, lângă Birmingham, vor fi oprite, în timp ce producția de oțel primar va fi redusă la Rotherham, în nordul Angliei, a precizat compania.

Liberty Steel speră să repornească producția atunci când piața și condițiile de operare vor permite acest lucru, a adăugat aceasta.

Grupul Liberty Steel, care are operațiuni în Marea Britanie, Europa, Statele Unite, Australia și Asia, a declarat în noiembrie anul trecut că a ajuns la un acord pentru restructurarea unei mari părți a datoriilor sale.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu_Iordachi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *