Lipsa globală de cipuri va persista pentru „câțiva ani”, afirmă șeful Intel

Procesor Intel

Lipsa globală de semiconductori necesari într-o gamă largă de industrii probabil nu va fi rezolvată pentru încă câțiva ani, este de părere noul director executiv al Intel Corp, Pat Gelsinger, potrivit Bloomberg.

Intel își reface în prezent unele dintre fabrici pentru a crește producția și pentru a rezolva deficitul de cipuri din industria auto, a spus el într-un interviu acordat CBS News. Totuși, ar putea dura cel puțin câteva luni până când problemele de aprovizionare vor începe să se rezolve, a adăugat el.

„Va mai dura câțiva ani până când vom recupera această creștere a cererii în toate aspectele afacerii”, a spus Gelsinger.

Cererea pentru semiconductori a crescut în 2020, în contextul în care consumatorii au cumpărat gadgeturi pentru casă în timpul pandemiei. Dar satisfacerea cererii în creștere a fost dificilă, datorită fabricilor închise, printre alți factori. Companiile din întreaga lume spun că se așteaptă ca problemele de aprovizionare din cauza blocajelor logistice și a lipsei de cipuri să continue pentru o mare parte din 2021.

Criza globală a catapultat firmele de semiconductori în centrul atenției și în topul agendelor politice. Administrația Biden a declarat luna trecută că firmele de semiconductori vor beneficia de finanțare guvernamentală pentru a soluționa lipsurile.

Constrângerile în materie de aprovizionare cu cipuri afectează o gamă largă de industrii, atât firmele tehnologice, cât și producătorii de autovehicule, care se confruntă cu reduceri ale producției și cu pierderi de venituri, ca o consecință.

Criza de semiconductori a forțat întreaga industrie auto globală să reducă producția. Ford a anunțat că lipsa de cipuri va reduce producția cu 1,1 milioane de vehicule în acest an. Jaguar Land Rover Automotive Plc, Volvo Group și Mitsubishi Motors Corp. s-au alăturat recent listei în creștere a producătorilor care funcționează la ralanti, din cauza lipsei de semiconductori. Apple Inc. a avertizat că blocajele în aprovizionare reduc vânzările de iPad-uri și Mac-uri.

Mark Liu, președintele Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., cel mai mare producător de semiconductori din lume, a declarat pentru CBS că compania sa, aflând despre lipsa de semiconductori la sfârșitul anului trecut, a încercat să „stoarcă” cât mai multe cipuri pentru companiile auto.

Însă deficitul în aprovizionare poate fi atenuat abia la sfârșitul anului sau la începutul anului 2022, potrivit CBS.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.