LIVE Ziua 13 de război. Zelenski promite că nu părăsește Kievul, ministrul ucrainean de Externe confirmă o viitoare întâlnire cu Lavrov/ Rușii anunță încetarea focului în mai multe orașe pentru evacuarea civililor

G4Media mart. 8, 2022 0 comentarii
armata, ucraina, donbas, donețk, tanc, blindat, razboi, invazie, soldati, militari

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a promis ucrainenilor, într-un nou mesaj video transmis marți dimineață, că nu va părăsi Kievul în pofida luptelor care continuă, în timp ce rușii au anunțat că marți vor înceta focul în Kiev, Sumy, Harkov, Chernigov și Mariupol pentru evacuarea civililor. Liderii Uniunii Europene vor conveni, la summitul care are loc săptămâna aceasta, să elimine treptat dependența UE de importurile de gaze, petrol și cărbune rusești, iar Putin amenință Occidentul că în cazul unui embargo din partea SUA și UE, prețul barilului de petrol să depășească 300 de dolari. Războiul continuă în Ucraina și în a treisprezecea zi, în timp ce ministrul de Externe Kuleba confirmă planurile unei întâlniri în această săptămână cu omologul său Serghei Lavrov.

Urmărește LIVE evenimentele de marți, 8 martie:

Ora 06:45 Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a confirmat planurile unei întâlniri cu omologul său rus Serghei Lavrov în Turcia în cursul acestei săptămâni. „În prezent este planificată data de 10 martie. Să vedem – dacă zboară la Antalya, atunci voi zbura şi eu. Să ne aşezăm, să vorbim”, a spus Kuleba într-un mesaj video luni seară. (detalii aici)

Ora 06:35 Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AEIA) a declarat luni că a primit informaţii conform cărora obuze de artilerie au avariat o instalaţie de cercetare nucleară din Harkov, al doilea oraş al Ucrainei, fără „consecinţe radiologice”. (detalii aici)

Ora 06:30 Preşedintele Volodimir Zelenski a promis că va rămâne în capitala Ucrainei, Kiev, în pofida luptelor care continuă. „Stau la Kiev”, a spus el într-un mesaj video, adăugând că nu se va ascunde şi că nu se teme de nimeni.

Ora 12:45 Liderii Uniunii Europene vor conveni, la summitul care are loc săptămâna aceasta, să elimine treptat dependența UE de importurile de gaze, petrol și cărbune rusești, potrivit unui draft de declarație, obținut de agenția Reuters. „Am convenit să eliminăm treptat dependența noastră de importurile rusești de gaz, petrol și cărbune”, se arată în proiectul de declarație al liderilor UE.

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.