Nemții de la LKE Group cumpără o companie de confecții metalice din Cluj și relochează în România o linie de producție din China. Facilitatea ar putea fi cea mai mare din Europa

Contracte Foto: Pixabay

LKE Group, unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de transport și manevrare logistică a mărfurilor din Germania, achiziționează compania de confecții metalice Someg Gherla SA și va reloca în județul Cluj o linie de producție a grupului aflată în prezent în China. Grupul german urmărește dezvoltarea la Gherla a celei mai mari facilități de producție pentru astfel de produse din Europa.

„După multe căutări amănunţite, am ales să venim la Someg Gherla, având în vedere potrivirea de peste 90% a profilului de afaceri al companiei, a resurselor sale, dar şi a potenţialului de creştere pe care îl oferă. România este o ţară membră UE, care îşi îmbunătăţeşte constant infrastructura şi dispune de personal cu înaltă calificare şi cu o bună etică a muncii”, a declarat Bjorn Riechers, directorul general al LKE Group.

Banca Comercială Română a aprobat o finanţare de 4,6 milioane de euro pe un termen de 7 ani pentru LKE Group, creditul reprezentând o cofinanţare pentru achiziţia companiei.

Proiectul de relocare a facilităţii din China în România a fost originat şi instrumentat de Clairfield Internaţional, prin birourile de la Viena şi Bucureşti. Clairfield este una dintre cele mai mari case de M&A din Europa, cu tranzacţii anuale de peste 5 miliarde de euro.

Casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) a asistat LKE Group cu privire la achiziția pachetului majoritar de acțiuni în Someg S.A. și o parte din business-ul Transcarpatica S.A. din Gherla, județul Cluj.

Cu o experienţă de 20 de ani, LKE Group este un producător de sisteme de transport şi manevrare logistică a mărfurilor din Germania, având operaţiuni în Marea Britanie, Polonia şi China.

Someg S.A. produce o gamă variată de confecții metalice, produse forjate și matrițate, containere metalice, scări interioare și balustrade, precum și decorațiuni interioare. Transcarpatica S.A. este o societate românească ce activează în industria prelucrării oțelului.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *