Luca de Meo, CEO Renault: Dacia va lansa o nouă mașină electrică în 2024

Logo Dacia

CEO-ul Renault, Luca de Meo, a confirmat apariția unui nou model electric Dacia, probabil din 2024. În prezentarea lui de Meo, rezultă că 27 de noi modele vor fi lansate în perioada 2022 – 2025, dintre care jumătate vor acoperi segmentul compact.

În 2024, prezentarea lui de Meo include și lansarea modelul electric Dacia de segment B, căruia i se vor adăuga trei modele Renault (unul fiind Renault 5 electric), un Alpine și un vehicul comercial sub marca Renault.

Din ceea ce se știe până acum, viitorul model electric Dacia ar putea fi dezvoltat pe plaforma CMF-BEV a grupului francez, aceeași bază utilizată pentru vehiculele electrice Renault 5 și Nissan Micra.

Conform datelor Renault, platforma CMF-BEV va permite asamblarea a anuală a peste 250.000 de mașini aparținând mărcilor Nissan, Renault, Alpine și Dacia.

De asemenea, această bază tehnologică mai mare decât CMF-AEV (folosită pentru Dacia Spring) este considerată de Renault ca „cea mai competitivă platformă compactă electrică din lume”. Platforma va fi lansată în 2024, va oferi o autonomie de până la 400 km și va permite reducerea costurilor cu până la 33% şi consumul de energie cu peste 10% faţă de actualul Renault ZOE.

Aceeași platformă CMF-BEV va fi utilizată, pe lângă Renault, Nissan și Dacia, de marca sport Alpine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *