Shell vinde afacerile din Rusia către Lukoil, al doilea mare producător rusesc de petrol

Redacția mai 12, 2022 2 comentarii
Shell

Lukoil, al doilea mare producător rusesc de petrol, va cumpăra afacerile de retail şi lubrifianţi ale Shell din Rusia, au anunţat joi cele două companii, după ce grupul energetic britanic a continuat procesul de ieşire de pe piaţa rusă, în urma invadării Ucrainei, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Tranzacţia include 114 benzinării din centrul şi nord-vestul Rusiei şi fabrica de lubrifianţi Torzhok, a informat Shell într-un comunicat.

„Achiziţia afacerii de o calitate extrem de ridicată a Shell din Rusia se integrează foarte bine în strategia Lukoil de dezvoltare a canalelor sale de vânzări prioritare, inclusiv pe segmentul de retail, precum şi în domeniul lubrifianţi”, a afirmat Maxim Donde, vicepreşedinte Lukoil.

Cele două companii nu au dat publicităţii valoarea tranzacţiei, care trebuie aprobată de autorităţile ruse de reglementare.

„Conform acordului, peste 350 dintre angajaţii Shell Neft vor fi transferaţi către Lukoil”, a informat Shell.

Shell a înregistrat deprecieri de active de 3,9 miliarde de dolari după impozitare în urma suspendării operaţiunilor din Rusia.

Sursa foto: Facebook / Shell

Comentarii

  1. F bine fac.
    Pe cand si la noi OMV sa vanda Petrom (la pretul din mom cumpararii) ca apoi sa cumpere MOL, Rompetrol, Lukoil, Gazprom, TSV, etc ?
    Si apoi statul roman sa zica: petrolul/gazul/curentul/apa/etc nu e al nostru. Si nici al urmasilor nostri…ci al urmasilor urmasilor nostri, in veci !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *