Mall-ul Promenada din Bucureşti va fi extins printr-o investiţie de 282 de milioane de euro, finalizarea fiind planificată la sfârşitul anului 2026

Promenada Sibiu Sursa foto: NEPI Rockcastle

Dezvoltatorul de centre comericale NEPI Rockcastle anunţă un buget de peste 650 de milioane de euro pentru proiectele de dezvoltări, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Compania transmite că are un portofoliu de 168.800 mp de proiecte în construcţie sau modernizare, deja demarate sau în plan pentru 2024, în România, Polonia, Bulgaria şi Ungaria, din care cele mai importante sunt extinderea Promenada Mall din Bucureşti, proiect în valoare de aproximativ 282 milioane de euro, a cărui finalizare este planificată la sfârşitul anului 2026, dar şi dezvoltarea Galaţi Retail Park, investiţie ce se va ridica la 48 milioane de euro, şi dezvoltarea Promenada Plovdiv în Bulgaria, investiţie ce se ridică la 173 milioane de euro. Proiectul se află în curs de autorizaţie, iar inaugurarea sa este planificată pentru 2026.

„NEPI Rockcastle anunţă un buget semnificativ dedicat proiectelor aflate în faza de dezvoltare sau modernizare pe termen mediu. Astfel, compania va aloca peste 650 de milioane de euro lucrărilor de construcţie şi reamenajare, acesta reprezentând cel mai mare program de investiţii în retailul comercial din Europa Centrală şi de Est”, anunţă dezvoltatorul.

NEPI Rockcastle are un portofoliu de 168.800 mp de proiecte în construcţie sau modernizare, deja demarate sau în plan pentru 2024, în România, Polonia, Bulgaria şi Ungaria. Cele mai importante sunt:

  • Extinderea Promenada Mall, Bucureşti, România – proiect mixed-use în valoare de aproximativ 282 milioane de euro, cu o suprafaţă de 55.400 mp, a cărui finalizare este planificată la sfârşitul anului 2026. Proiectul este amplu şi presupune excavarea celui mai adânc subsol de clădire din Europa Centrală şi de Est, de 26 de metri, unde va fi construită o parcare de 2.400 de locuri, amplasată pe şase niveluri.
  • Dezvoltarea Galaţi Retail Park, România – proiectul va avea 33.200 mp, iar investiţia se va ridica la 48 milioane de euro.
  • Dezvoltarea Promenada Plovdiv, Bulgaria – noul centru comercial va ocupa o suprafaţă de 60.500 mp, va genera aproximativ 1.500 de locuri de muncă, iar investiţia se ridică la 173 milioane de euro. Proiectul se află în curs de autorizaţie, iar inaugurarea sa este planificată pentru 2026. Promenada Plovdiv va fi a treia investiţie a companiei în Bulgaria, alături de Serdika Center şi Paradise Center din Sofia. Prin deschiderea viitorului centru comercial, Bulgaria va deveni a treia cea mai mare piaţă din portofoliul NEPI Rockcastle, după suprafaţa închiriabilă brută (GLA) şi valoarea activelor, în urma României şi a Poloniei şi înaintea Ungariei.
  • Modernizarea Bonarka City Center Mall,  Cracovia, Polonia – proiect în valoare de 79 milioane de euro, care include o reproiectare arhitecturală de natură să adauge 4.700 mp la suprafaţă iniţială de 76.300 mp.
  • Modernizarea Arena Mall,  Budapesta, Ungaria – un proiect în valoare de 31 milioane de euro, cu o durată de cinci ani.
  • Alte proiecte: extinderea Ploieşti Shopping City, România – proiectul presupune adăugarea a 7.400 mp; extinderea Galeria Wolomin cu 2.800 mp şi Pogoria Shopping Centre, în Dabrowa Gornicza, cu 4.800 mp, ambele în Polonia. Investiţiile se ridică la o valoare totală de 39 milioane de euro.

De asemenea, NEPI Rockcastle spune că intenţionează să extindă proiectul său pilot care a presupus instalarea de panouri fotovoltaice substanţial în tot portofoliu de proprietăţi din România, în 2022 şi 2023. Astfel, în prezent, aceste instalaţii produc 25% din necesarul total de energie al portofoliului din România.

Sursa foto: NEPI Rockcastle

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *