Marcel Ciolacu acuză Guvernul că dă drumul la inflație pentru a ține datoria sub 50% din PIB

Redacția aug. 27, 2021 0 comentarii
Marcel Ciolacu candidat interviu G4Media

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că Guvernul a dat drumul la inflație și a lăsat prețurile să crească pentru ca PIB-ul nominal să se majoreze, iar astfel datoria publică să nu depășească pragul de 50% din Produsul Intern Brut.

„Ceea ce fac ei este o ticăloșie făcută de niște ticăloși. Ca să umfli PIB-ul la care se raportează datoria externă, deci să scazi sub 50% datoria externă, să nu aplice Legea 69 poți să faci un singur lucru să sărăcești un popor întreg. Cum? Dai drumul la inflație și lași prețurile să crească. Cu alte cuvinte, cumperi aceleași lucruri dar mult mai scump. PIB-ul României va crește cu 4% numai din inflație cu aceste creșteri de 21% la energie, 24% la gaze, 6 lei motorina, care vor duce în cascadă la alte creșteri”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Potrivit lui, Guvernul va încerca să ocolească Legea 69 a responsabilității bugetar financiar fiscală.

Legea responsabilității fiscal-bugetare arată însă că, odată ce datoria publică depășește 50% din PIB, Guvernul prezintă public și aplică în cel mai scurt timp un program pentru reducerea ponderii datoriei publice în produsul intern brut. Programul cuprinde, fără a se limita la acestea, și măsuri care determină înghețarea cheltuielilor totale privind salariile din sectorul public.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.