Marcel Ciolacu: Economia, un pacient internat de urgență la ATI

Redacția aug. 28, 2021 0 comentarii
Marcel Ciolacu candidat interviu G4Media

Economia României este un pacient care este „internat de urgență la ATI” consideră președintele PSD Marcel Ciolacu, indicând evaluări recente ale Fondului Monetar Internațional.

„Şi FMI confirmă: economia României e un pacient a cărui operaţie “a reuşit”… încât a ajuns la ATI! Am citit cu îngrijorare cele mai recente evaluări ale Fondului Monetar Internaţional despre economia României. Se vorbeşte despre ajustarea fiscală = austeritate! FMI recomandă Guvernului folosirea oricăror venituri bugetare suplimentare pentru reducerea suplimentară a dezastrului provocat de deficitul bugetar enorm. Acest lucru înseamnă încă o rectificare bugetară, una negativă, cu tăieri masive!”, a scris sâmbătă Marcel Ciolacu, pe contul său de Facebook.

Potrivit acestuia, „până şi experţii FMI au ajuns să recomande distribuirea mai echitabilă a poverii fiscale şi orientarea măsurilor de suport către grupurile sociale şi sectoarele de activitate cele mai dezavantajate”.

Datoria publică este îngrijorătoare, și este ignorată de premierul Cîțu, consideră liderul PSD.

„Doar libertarianul Cîţu nu-i vede însă pe românii sărăciţi de explozia preţurilor şi îngheţarea veniturilor. El e interesat doar ca marile corporaţii să facă profituri record de pe urma populaţiei! Concluzia doctorului FMI este că: stăm bine la creşterea pe hârtie, însă cu o datorie publică ce se măreşte ameţitor şi riscă să treacă de 60% din PIB, pacientul poate intra oricând într-un şoc letal, fiind internat de urgenţă la ATI. Alo, trezirea domnule Cîţu! Se aude până la Palatul Victoria?!” a încheiat Ciolacu.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *