Marcel Ciolacu: PSD va propune în coaliție creșterea salariului minim la 3.000 lei, de la 1 ianuarie

Redacția sept. 14, 2022 4 comentarii
bani lei bancnote Sursa foto Economedia Ilona Andrei (3)

Președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis miercuri că PSD va propune în coaliția de guvernare creșterea salariului minim la 3.000 lei, de la 1 ianuarie 2023, în contetul în care Parlamentul European a adoptat directiva privind salariul minim european.

„Adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind salariul minim european, proiect susținut intens de PSD, este o mare victorie pentru toți acei oameni care muncesc din greu și care, în ultima perioadă, au fost cei mai afectați de criza economică și de cea de pe piața energiei. Totodată, este un motiv în plus pentru care PSD susține necesitatea creșterii salariului minim la 3.000 lei de la 1 ianuarie (inclusiv prin scutirea de taxe și contribuții a 200 de lei), propunere cu care va merge în Coaliție. Este extrem de clar acum că trebuie să creștem salariul minim. Asta spune și UE, nu doar PSD!”, afirmă Marcel Ciolacu.

Parlamentul European a aprobat miercuri crearea unui cadru de reglementare comun pentru salariul minim european, care să fie de 60% din salariul median brut și 50% din salariul mediu brut. Salariul mediu brut în România este de 6.443 de lei, în timp ce salariul minim brut este 2.550 de lei. Aşadar, prin directiva europeană, salariul minim brut în România ar ajunge la 3.200 de lei brut, deci puţin peste 2.000 de lei net.

Comentarii

  1. Progres marca psd(da cu o mana si fura cu zece)asta ca sa vada votantii cat de harnici si capabili sunt ei.pe bune nu v-ati saturat de dansul asta “un pas inainte,doi-napoi”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *