Marea Britanie ar fi pregătită să întrerupă aprovizionarea cu gaze naturale către Uniunea Europeană, dacă va exista o penurie gravă

Redacția iun. 29, 2022 0 comentarii
Gaze aragaz sursa Pexels

Regatul Unit este pregătit să întrerupă aprovizionarea cu gaze naturale a Europei, în cazul în care este afectat de penurii grave, potrivit unui plan de urgenţă, anunță The Financial Times, citat de News.ro.

Londra preconizează, astfel, să întrerupă interconexiuni bidirecţionale cu Belgia şi Olanda, în cazul unei penurii. O întrerupere a acestor conducte de interconexiune este una dintre primele măsuri prevăzute în planul britanic de urgenţă, care poate fi pus în aplicare de către National Grid în lunile următoare.

Companii europene în domeniul gazelor îndeamnă Londra să coopereze cu Uniunea Eropeană (UE) în acest dosar şi avertizează că o întrerupere a conductelor s-ar putea întoarce împotriva regatului Unit pe termen lung.

National Grid anunţă că acestplan este testat anual, iar ultima oară a „reflectat circumstanţele”, în contextul în care Rusia şi-a redus livrările de gaze naturale către Europa.

Relaţiile regatului cu Uniunea după Brexit sunt foarte tensionate, iar tensiuni din cauza gazelor naturale nu vor face decât să înrăutăţească lucrurile.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *